Senatorul Sorin Lavric (AUR) salută măsura de a interzice folosirea telefoanelor mobile în școli, considerând-o benefică pentru dezvoltarea tinerilor.
Potrivit unui comunicat de presă, domnia sa îndeamnă directorii de școli să interzică total folosirea acestui instrument, deoarece „elevii vor ieși din cercul închis al singurătății pe care le-o dă telefonul, spre a începe să comunice autentic cu colegii lor”.
Sorin Lavric afirmă că folosirea telefonului de către copii și tineri provoacă adicție și tendința spre izolare.
„Că telefonul mobil este o plagă având drastice consecințe asupra psihicului copiilor se știe de mult. Telefonul nu doar că provoacă adicție, dar pe deasupra, micșorând atenția, îl împiedică pe adolescent să se concentreze un timp îndelungat asupra unei teme. Cu alte cuvinte, cine stă cu ochii în telefon nu poate fi om lăuntric. El devine un extrovertit cronic a cărui minte, fiind împrăștiată în ecran, nu mai are putința de a se întoarce în ființa tânărului. Cu timpul, prin uzul telefonului, tânărul devine un soi de autist inapt de a mai comunica sufletește cu semenii.
Tocmai de aceea măsura de le a interzice elevilor să folosească telefoanele în timpul orelor e pe de-a-ntregul binevenită. Cum interdicția ține exclusiv de conducerea școlii, mi-aș dori ca toți directorii să recurgă la această măsură binefăcătoare. Chiar dacă vor întâmpina rezistență din partea elevilor și părinților, decizia se va dovedi benefică pe termen lung. În felul acesta, elevii vor ieși din cercul închis al singurătății pe care le-o dă telefonul, spre a începe să comunice autentic cu colegii lor.
În plus, pofta de a citi cărți, însoțită de meditația pe marginea lor, care este una din trăsăturile definitorii ale vieții lăuntrice, le va crește. Numai așa vor căpăta o doză temeinică de cultură generală, scăpând de primejdia de a îngroșa rândul analfabeților funcționali. Instrucția se face prin osteneală cu cartea în mână, și nu prin distracție cu ochii în telefon. De lucrul acesta trebuie să fim convinși cu toții, începând cu cele două autorități care veghează la formarea unui tânăr: părinții și profesorii.
Închei cu un dicton latin: Otium sine litteris mors est. (Timpul liber fără cultivarea limbii înseamnă moarte.)”, a afirmat Sorin Lavric.
In sfarsit, s-au gandit si ei la ceva bun !
Pe de alta parte, se propune digitalizarea invatamantului ! Noaptea mintii !
Sau trebuie musai sa semneze ministerul ceva contracte de achizitii !
Da, d-le doctor: amărâții vor fi însărcinați cu aplicare deciziei, prin metode … „pedagogice”!
Democrația nu doriți să o vedeți ? De ce să învețe elevii ? Ca să lucreze CE, UNDE, CUM ? Nu spune nimeni. Fiindcă aveți dvs., „intelighenția” … compatrioți (și plătitori de taxe!) ? Sper că nu vă supărați că vă pun (personal) la îndoială dragostea (din cauza preferinței dvs. politice – pentru Democrație.
Cu WWIII ce se aude ? Stânga americană e foarte îngrijorată.