ACTUALITATESenatoarea Diana Șoșoacă, proiect de lege pentru combaterea antiromânismului. Făptuitorul poate fi...

Senatoarea Diana Șoșoacă, proiect de lege pentru combaterea antiromânismului. Făptuitorul poate fi pedepsit cu închisoare de la 3 luni la 3 ani

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru combaterea și pedepsirea antiromânismului, intitulat „Lege privind unele masuri pentru prevenirea combaterea antiromanismului”.

Proiectul, depus la Senat pe 28 iulie, definește antiromânismul „atât percepția referitoare la romani și România, exprimată ca ura împotriva acestora, cat și manifestările verbale sau fizice, motivate de ura împotriva românilor, a istoriei, a identității, a proprietăților acestora, a sărbătorilor acestora și a României, împotriva instituțiilor publice §i organizațiilor neguvernamentale, a liderilor comunităților romanești sau a lăcașurilor de cult, a tradițiilor și a limbii romane”.

Conform actului normativ, fapta persoanei „de a promova, în public, in orice mod, idei, concepții sau doctrine antiromânești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prezenta inițiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan național, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorități sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizație și respect la adresa României și a cetățenilor români.

În contextul adoptării legii antisemitismului nr. 157/2018 și a legii antitigănismului nr. 2/2021, este inacceptabil să nu adoptăm o lege a antiromânsimului, când din ce în ce mai multe acțiuni sunt îndreptate împotriva poporului român, limbii române, României, ajungând să avem păreri depreciative la adresa noastră ca popor, deși istoria ne arată că ar trebui să fim unii dintre cei mai mândri din lume”, susține Diana Șoșoacă în expunerea de motive depusă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

11 COMENTARII

  1. Este un demers firesc în condițiile analfabetismului funcțional constatabil pe toate palierele sociale și, mai ales, cînd în Școală nu se mai promovează valori precum patriotismul, credința etc.

  2. Tampita!Se vede ca ai fost doar in fundul curtii la BUDA .In momentul ce ai trecut granita este rusine ca esti Roman…nationalist,talhar,infractor sau politician total corupt.Un om cinstit nu are nevoie sa fie indemnat sa fie Roman doar jegurile imputite de politicieni oro SPARLAMENTARI nemernici sau nenorocite ca tine vesnic plin in gura cu RAHAT.

    Admin: Vă rugăm să vă exprimați civilizat, altfel ștergem comentariile. Mulțumim

    • @Admin: Personajul acesta pe nume Kis Zoltan vorbește astfel pentru că nu-l duce mintea mai mult, o are super odihnită și nefolosită. Acest minoritar rasist și horthist (cu o mentalitate nici de Evul Mediu) trăiește în România dar nici măcar nu știe să vorbească limba română corect și fără injurii.

  3. Pentru orice popor e trist ca o astfel de lege ar trebui promulgata, dar actualmente este atat de neceasara in conditiile in care prea multi dintre conationalii nostri au o atitudine fatis antiromaneasca. Felicitari initiatoriilor.

  4. Felicitari si RESPECT tuturor PATRIOTILOR ROMANI CARE ISI PASTREAZA VERTICALITATEA IN FATA TAVALUGULUI Z SI NISTO-SATANIST. SINGURII OPOZANTI POLITICI, SINGURII CARE SUNT ALATURI DE ROMANI SUNT D-NA DIANA SOSOACA SI PARTIDUL AUR! FELICITARI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate