joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATESediul Guvernului României va fi iluminat în culorile Ucrainei pentru două zile

Sediul Guvernului României va fi iluminat în culorile Ucrainei pentru două zile

Palatul Victoria va fi iluminat în culorile steagului ucrainean pentru două zile, pentru a marca Ziua Drapelului de Stat al Ucrainei și Ziua Independenței Ucrainei, informează un comunicat de presă al Guvernului.

Mai precis, sediul Guvernului României va fi colorat în steagul Ucrainei timp de patru ore, între 20:00 și 24:00, pe 23 și 24 august.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că astfel, România îș manifestă solidaritatea cu poporul ucrainean.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Deși simbolic, gestul acesta confirmă o dată în plus sprijinul nostru față de poporul greu încercat al Ucrainei, iar prin măsurile concrete pe care le-am luat la nivel de autorități și prin mobilizarea emoționantă a numeroși români pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni refugiați, România s-a poziționat ferm alături de Ucraina și împotriva agresiunii militare neprovocată, ilegală și irațională declanșată de Rusia.

Solidaritatea noastră cu Ucraina este motivată nu doar de apropierea geografică, ci și de valorile și principiile democrației pe care rezistența vecinilor noștri ucraineni le apără împotriva amenințării ruse. De mai bine de trei decenii, poporul ucrainean și-a luat soarta în propriile mâini, este dreptul său legitim de a-și decide mai departe viitorul și nimic nu justifică încercările Rusiei de a întoarce istoria prin forța armelor, sacrificând vieți și provocând distrugeri masive.

Vom sprijini în continuare Ucraina și le vom oferi găzduire oamenilor nevoiți să-și părăsească locurile natale din cauza războiului. De asemenea, pe fondul dificultăților generate de război în ceea ce privește transportul cerealelor din Ucraina către Europa, asigurăm logistica necesară pentru ca tranzitul acestora să se facă prin porturile de pe țărmul românesc al Mării Negre.

Cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Ucrainei și a Zilei Independenței Ucrainei, le doresc vecinilor noștri ucraineni perspective cât mai apropiate de pace.

La Mulți Ani, Ucraina!

La Mulți Ani, poporului ucrainean!”, a spus premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate