ACTUALITATES.U.A. | Scriitorii LGBT cer mai multe locuri de muncă la Hollywood...

S.U.A. | Scriitorii LGBT cer mai multe locuri de muncă la Hollywood și pedepsirea statelor ce nu permit schimbarea de sex a copiilor și alte politici de gen

Scriitorii cu alte orientări sexuale (LGBT) de la Hollywood reclamă o „discriminare la scară largă” în industria divertismentului și solicită executivilor să ia măsuri decisive pentru a angaja mai mulți scriitori homosexuali sau transsexuali, relatează Breitbart.

De asemenea, aceștia solicită vehement studiourilor de la Hollywood să ia măsuri împotriva statelor care au adoptat „legislația anti-trans” – care se referă, probabil, la legi care interzic medicamentele pentru transsexuali și intervențiile chirurgicale de schimbare de sex pentru minori, precum și la legi care interzic bărbaților ce se consideră femei să concureze în competiții sportive feminine.

Într-o scrisoare deschisă trimisă vineri, Comitetul scriitorilor LGBTQ+ din „Writers Guild of America West” a declarat că Hollywood-ul „trebuie” să facă mai multe pentru a spori reprezentarea pe ecran a persoanelor cu alte orientări sexuale și să ia măsuri pentru a combate discriminarea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Povestea istorică a industriei este, de asemenea, una îmbibată în decenii de intoleranță codificată împotriva comunității LGBTQ+. Portretele trecutului și prezentului de la Hollywood sunt responsabile de exacerbarea stereotipurilor și stigmelor dăunătoare care au persistat de-a lungul generațiilor.”, au spus aceștia, în scrisoarea adresată executivului de la Hollywood.

Comitetul a declarat că 22% dintre membrii săi au raportat că au fost ținta „discriminării sau hărțuirii evidente” pe baza identității lor sexuale, numărul sărind la 57% atunci când ia în considerare „agresiunile mici”.

În plus, 46% dintre membrii comitetului au raportat că și-au ascuns identitatea sau s-au simțit obligați să facă acest lucru într-un mediu industrial.

Comitetul a cerut, de asemenea, Hollywoodului să ia „măsuri” împotriva statelor care au adoptat ceea ce ei au numit „legislație anti-trans”.

În ultimele luni, anumite state, între care inclusiv Arkansas și Florida, au adoptat legi cu privire la minorii transsexuali. În unele cazuri, statele au interzis bărbaților ce se consideră femei să concureze în sporturile fetelor, unde ar avea un avantaj natural față de femeile tinere.

În alte cazuri, statele au interzis procedurile medicale ireversibile pentru minori, inclusiv tratamentul hormonal și operațiile de schimbare a sexului.

„Multe dintre producțiile noastre se află în aceste state. Hollywoodul trebuie să se ridice în picioare și să vorbească cu voce tare împotriva valului de legislație anti-trans, nu doar cu cuvinte, ci cu acțiuni.

Industria s-a pronunțat împotriva legilor anti-avort și anti-vot în trecut. Trebuie să facem același lucru acum.”, se spunea în scrisoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comitetul nu este mulțumit cu numărul filmelor care includ persoane cu alte orientări sexuale.

„Dintre cele 118 filme lansate de marile studiouri în 2019, doar 22 – doar 18,6% – includeau un singur personaj LGBTQ+. Dintre acestea, doar nouă au prezentat un caracter LGBTQ+ pentru mai mult de zece minute de ecran. (…)

Hollywoodul nu se mai poate ascunde în spatele intențiilor bune, valorilor progresiste sau căsătoriilor egalitare.”, scriu aceștia.

Potrivit unui sondaj, în Statele Unite, aproape 16% dintre tinerii americani se identifică ca fiind LGBT.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...