ACTUALITATERomânia va sărbători zilele colindului, potrivit unei legi publicate în Monitorul Oficial

România va sărbători zilele colindului, potrivit unei legi publicate în Monitorul Oficial

Zilele colindului vor fi sărbătorite în ţara noastră, în perioada 6—31 decembrie, potrivit unei legi promulgate de preşedinte şi publicată joi, 24 iunie, în Monitorul Oficial. Printre prevederile legii se numără promovarea practicării colindului şi identificare fondului naţional de colinde. Autorităţile locale vor putea finanţa evenimentele în care vor fi săbătorite şi promovate colindele, se mai arată în lege.

Decretul de promulgare a legii pentru instituirea zilelor colindului din România a fost publicat la 24 iunie în Monitorul Oficial.

Iată ce prevede legea pentru instituirea zilelor colindului din România:
Art. 1. — Se instituie zilele colindului din România în perioada 6—31 decembrie.
Art. 2. — (1) Zilele colindului din România pot fi marcate de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către societatea civilă, precum și de către persoane fizice sau juridice, prin organizarea de evenimente educative, de voluntariat, cu caracter social. De asemenea, consacrarea acestei perioade poate fi făcută și prin participarea la orice astfel de evenimente.
(2) Autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a evenimentelor prevăzute la alin. (1), în limita alocărilor bugetare aprobate.
Art. 3. — Unitățile de învățământ, unitățile de cult, centrele comunitare și instituțiile culturale pot participa la acțiuni de promovare a practicării colindului, precum și de identificare și creare a fondului de colinde.
Art. 4. — În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Culturii întocmește un calendar de evenimente pentru zilele colindului din România.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...