joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATERomânia va ataca Austria la Curtea de Justiţie Europeană dacă se va...

România va ataca Austria la Curtea de Justiţie Europeană dacă se va opune şi în decembrie aderării ţării noastre la Schengen

Guvernul României se va adresa Curţii Europene de Justiţie dacă și în luna decembrie Viena îşi va folosi dreptul de veto împotriva aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, afirmă premierul Marcel Ciolacu, care îl acuză pe cancelarul austriac Karl Nehammer de ipocrizie.

Șeful guvernului de la București a confirmat și informația conform căreia România se opune accesului a doi ofiţeri ai armatei austriece la reuniuni ale NATO. „Categoric!”, a răspuns Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3, întrebat cu privire la acest subiect. „Ceea ce face cancelarul Nehammer este de neacceptat. În primul rând şi eu, în funcţia de prim ministru, şi domnia sa, suntem trecători. (…) Ai drept de veto, dar trebuie să-l justifici. De aceea am şi spus: eu, cât timp sunt prim ministru, nu o să accept ca domnul cancelar să fie ipocrit şi să umilească în continuare România”, a susținut premierul.

Potrivit acestuia, România „ţine spatele frontului” din Ucraina: „În timp ce România respectă toate sancţiunile împotriva Rusiei, toate, fără excepţie, în timp ce România ajută Republica Moldova să nu mai fie dependentă de Rusia (…) tu, Austria, eşti o ţară neutră, nu cheltui un euro pentru înzestrarea Armatei, România îşi măreşte alocarea din PIB de la 2% la 2,5% ca să descurajeze ceea ce doreşte să facă Rusia. Şi tu vii ca un ipocrit şi spui că România nu are dreptul în Schengen fără să justifici deloc veto-ul tău. Eu voi ataca, ca şi Guvern, dacă în decembrie Austria îşi va folosi din nou veto-ul, voi ataca la Curtea de Justiţie Europeană. Mai mult, voi cere ca Consiliul European, Comisia Europeană, Parlamentul European să fie parte, împreună cu România, în acest proces. România pierde minimum 2% din PIB prin neaderarea la Spaţiul Schengen”, a mai afirmat șeful guvernului de la București.

Pe 15 septembrie, Ciolacu afirma pentru prima dată că România va ataca Austria la Curtea Europenă de Justiție pentru despăgubiri, dacă Executivul de la Viena își va menține veto-ul privind aderarea țării noastre la spațiul european de liberă circulație. Peste trei zile, premierul a insistat cu această idee.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE