sâmbătă, iunie 15, 2024
ȘTIRIPublicaţia americană The New York Times o dă în judecată pe Ursula...

Publicaţia americană The New York Times o dă în judecată pe Ursula von der Leyen pentru că nu face publice SMS-urile cu șeful Pfizer

După ce Comisia Europeană a refuzat să facă public conținutul mesajelor dintre preşedinta CE Ursula von der Leyen şi directorul executiv al grupului Pfizer, Albert Bourla, în legătură cu vaccinurile anti-COVID-19, publicaţia americană The New York Times a chemat-o în judecată, informează Cotidianul.ro.

Procesul va fi judecat la Curtea de Justiţie a UE (CJUE).

Cazul a fost depus în data de 25 ianuarie, însă momentan nu sunt disponibile alte informații. Publicația Americană consideră că CE este obligată să facă publice acele mesaje, deoarece ele ar putea reprezenta o sursă importantă de informații referitoare la acordurile UE pentru a achiziţiona doze de vaccin împotriva COVID-19 în valoare de miliarde de euro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, deCarrieLukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ianuarie 2022 Ombudsmanul European Emily O’Reilly a mai făcut o astfel de solicitare după ce a identificat o gestionare deficitară în încercările Comisiei de a recupera mesajele text în forma originală. Concluzia la care s-a ajuns a fost că UE nu îi cere în mod explicit biroului personal al preşedintei Ursula von der Leyen să caute respectivele mesajele text.

Vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a transmis că este posibil ca acele mesaje să fi fost şterse, dată fiind „natura lor efemeră, de scurtă durată”.

Cotidianul german Bild a dat în judecată Comisia Europeană pentru a o determina să publice documentele legate de negocierile pentru achiziţionarea vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de Pfizer/BioNTech şi de AstraZeneca. Bild a reușit să obţină unele documente legate de negocieri, printre care se numără și corespondenţa pe e-mail începând din iunie 2020.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE