ACTUALITATEProtest la Cluj, după ce o stradă din complexul studențesc Hașdeu a...

Protest la Cluj, după ce o stradă din complexul studențesc Hașdeu a fost declarată zonă de siguranță specială, fiind patrulată permanent de forțele de ordine

Mai mulți oameni au protestat, vineri seara, în Cluj, după ce autoritățile au închis o stradă din complexul studențesc Hașdeu, pe care au declarat-o zonă de siguranță specială, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

Strada Piezișă, căci așa se numește strada carantinată de autorități, este acum patrulată permanent de forțele de ordine.

„A fost instituită zonă de siguranță special. Asta înseamnă că avem un dispozitiv impresionant acolo de forțe de ordine care patrulează în permanență pentru a se asigura că lucrurile sunt ținute sub control. Strada Piezișă este un focar de infecție la nivelul județului Cluj, a municipiului Cluj Napoca în momentul de față. Avem câteva focare care au izbucnit de acolo, de la petrecerile care se organizează. Astfel că măsura este una cât se poate de clară”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, potrivit Rador.

În urma acestei decizii, vineri seară a avut loc un protest la care au participat proprietari și angajați ai diferitelor localuri care funcționează pe strada Piezisă, anunță Radio Cluj. Potrivit sursei citate, aceștia sunt nemulțumiți din cauza faptului că zona a fost declarată ”zonă de siguranță specială”, fără să aibă loc nicio anchetă epidemiologică. În plus, oamenii spun că își vor pierde clienții, în majoritatea lor, studenți.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...