vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEProfesor doctor Leon Zăgrean (UMF Carol Davila): Masca, o unealtă pentru inducerea...

Profesor doctor Leon Zăgrean (UMF Carol Davila): Masca, o unealtă pentru inducerea fricii. E o ruptură între sistemele de decizie și oamenii de știință

Pentru că s-a ajuns prea departe cu ruptura dintre deciziile politice și adevărurile medicale, oamenii de știință au început să se organizeze, pregătind o ofensivă împotriva măsurilor aberante luate în pandemie. Concluzia acestora este că știința a fost suprimată pentru câștiguri politice și financiare și că virusul Covid-19 a declanșat corupția de stat la scară largă.

Reputatul profesor doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul UMF Carol Davila din București, a arătat că o serie de instituții și oameni de știință, care sunt mai puțin dependenți de criteriul financiar, de criteriul politic sau al puterii, sunt deja organizați în tot felul de asociații, inclusiv specialiști în domeniul juridic, și că vor să ia măsuri cu privire la o serie de aspecte care s-au desfășurat sub imperiul fricii în această pandemie.

„Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot mai mult oamenii de știință sunt într-o anumită măsură neglijați și atunci criteriile după care se elaborează aceste decizii nu sunt întotdeauna convergente cu realitatea în care trăim”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean, la conferința pe problemele pandemiei organizată de Academia de Științe Medicale.

În cartea ”Acest virus care ne smintește”, scriitorul și filosoful contemporan Bernard-Henri Levy scria că nu pandemia l-a uluit, pentru că dezastre de felul acesta au existat dintotdeauna, de la gripa spaniolă, cu 50 de milioane de morți, până la gripa asiatică, cu două milioane de morți.

”Cel mai uluitor a fost modul foarte ciudat în care s-a acționat în această criză, pentru că nu doar epidemia de Covid s-a abătut asupra lumii, ci epidemia de frică”, nota Bernard-Henri Levy.

Corupție la nivel înalt

Un articol publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet sublinia că există o serie de argumente care susțin că această pandemie, dacă nu a fost provocată, a fost cel puțin așteptată și se profită de acest lucru pentru motive care depășesc interesul pentru sănătatea societății.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Într-o lume polarizată, între neîncredere și tensiuni comerciale, răspândirea bolii Covid-19, atât în interiorul națiunilor, cât și la nivel internațional, este ajutată și ațâțată de dezinformări care înconjoară planeta în microsecunde, se arăta în articol.

”Știința este suprimată pentru câștiguri politice și financiare. Covid-19 a declanșat corupția de stat la scară largă și este dăunătoare sănătății publice. Politicienii și industria sunt responsabili de această delapidare oportunistă. Agențiile guvernamentale au, într-adevăr, interesul superior al oamenilor atunci când iau decizii sau servesc alte interese, care caută să beneficieze de ființele umane? Multe întrebări, gânduri și idei, care odinioară erau considerate ca o teorie a conspirației, încep acum să fie luate în serios. Punerea acestor întrebări nu mai este un tabu, ci mai degrabă o necesitate și totul se întâmplă pentru că, din nou, conștiința umană se schimbă”, a scris, în 2020, Kamram Abassi, în British Medical Journal.

Masca, o unealtă pentru inducerea fricii

Unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical, susține prof.dr. Leon Zăgrean.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Detectarea schimbărilor de expresii emoționale este crucială pentru comunicarea interumană. Unul din dezavantajele mari ale purtării obligatorii de mască în mod cert este diminuarea posibilității de comunicare”, a afirmat prof.dr. Leon Zăgrean, potrivit National.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE