joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEProducătorul de iaurt deținut de STATUL bulgar se extinde pe plan global....

Producătorul de iaurt deținut de STATUL bulgar se extinde pe plan global. Între timp, România importă 50% din necesarul de lapte

Producătorul de iaurt şi produse lactate deţinut de statul bulgar intenţionează să-şi extindă prezenţa pe plan global, a anunțat directorul executiv al LB Bulgaricum, Vladimir Rusev.

Potrivit acestuia, va fi dezvoltată o strategie de lansare a unei linii integral bulgare pe pieţele externe. Există interes pentru produsele LB Bulgaricum în ţările UE, cum ar fi Grecia, Cehia şi Germania.

Companiile din India, Israel, Vietnam, Malaezia şi alte ţări îşi exprimă interesul pentru obţinerea unei licenţe bulgare pentru produse lactate.

De asemenea, printre destinaţiile potenţiale se numără Malaezia, Pakistan şi Iordania, produsele lactate din Bulgaria urmând să fie lansate și pe piaţa mongolă.

Declarația a fost făcută de Vladimir Rusev, pentru agenția BTA, citată de Agerpres.

„Susţinem producătorii bulgari de lactate şi am decis să lucrăm în întregime cu lapte bulgar, urmărind un echilibru între interesul comercial şi misiunea socială a companiei”, a subliniat Vladimir Rusev.

Care este situația pieței lactatelor în România

În România, piața lactatelor este dominată de importuri. Potrivit unei analize ZF, România importă 50% din necesarul de lapte.

Conform sursei citate, de la intrarea României în UE, efectivul de bovine a început să scadă de la 2,8 milioane de capete (2007) până la 1,8 milioane de capete în prezent, conform statisticilor naționale. Însă, consumul a rămas la fel, astfel că în în ultimii cinci ani importul de lapte crud aproape s-a dublat.

Cei mai mari furnizori sunt Ungaria, Polonia şi Cehia, însă lapte şi produse lactate au venit inclusiv din SUA.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate