sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEPrietenul, la nevoie se cunoaște: În ajutorul semenilor, Biserica a cheltuit în...

Prietenul, la nevoie se cunoaște: În ajutorul semenilor, Biserica a cheltuit în anul pandemiei cu 5,7 milioane de euro mai mult decât în 2019

În anul pandemiei, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit 38 de milioane de euro pentru ajutorarea semenilor, o crește cu 17,6% (5,7 milioane de euro) față de anul anterior, 2019, informează Basilica.

Informația vine din Raportul General de Activitate al Bisericii Ortodoxe Române pe anul 2020, intitulat „În luptă cu pandemia, Biserica a intensificat rugăciunea, filantropia și protejarea sănătății oamenilor” și avizat marți de Consiliul Național Bisericesc (CNB).

„De la ajutorul financiar ori material, la trimiterea de echipamente sanitare de protecție acolo unde era cea mai mare nevoie de ele, până la rugăciunea, încurajarea și mângâierea celor bolnavi, a celor însingurați ori a celor îndoliați, Biserica Ortodoxă Română, în întreg ansamblul ei, prin ierarhi, clerici, voluntari și simpli credincioși, și-a intensificat eforturile pentru a răspunde urgent și eficient crizei provocate de pandemia de Covid-19,” a spus Patriarhul României, PF Daniel.

138.000 de persoane: copii, vârstnici, persoane vulnerabile social, au beneficiat de implicarea Bisericii Ortodoxe Române. Este vorba de  2.135 angajați ai eparhiilor și organizațiilor bisericești, care, la rândul lor, au mobilizat peste 14.500 de voluntari.

Pe lângă serviciile sociale oferite, prin programele filantropice Biserica a mai acordat ajutoare financiare de 17 milioane lei și ajutoare materiale în valoare de 61,5 milioane de lei.

În suma totală de 38 de milioane de euro nu sunt cuprinse cheltuielile privind numeroasele activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor, care nu sunt raportate sistematic centrelor eparhiale.

„Dorim să apreciem eforturile spirituale și materiale ale tuturor celor care au lucrat direct sau au sprijinit Biserica Ortodoxă Română în lucrarea remarcabilă de ajutorare a credincioșilor în timpul pandemiei”, a transmis PF Daniel după ce a prezentat raportul.

„Exprimăm recunoștința și prețuirea față de toți cei care ajută Biserica noastră: clerici și credincioși mireni, autorități centrale și locale, sponsori și voluntari”, a adăugat părintele patriarh. „Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască tuturor sănătate și mântuire, ajutor și bucurie în viață.”

Miercuri, raportul va fi discutat în comisiile Adunării Naționale Bisericești și supus aprobării în plenul Adunării Naționale Bisericești.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE