ACTUALITATEPreședintele Iohannis, întrebat dacă e dispus să se vaccineze public: Dacă se...

Președintele Iohannis, întrebat dacă e dispus să se vaccineze public: Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că este pentru vaccinare, fiind chiar dispus să se vaccineze public, „dacă se crede că asta ar ajuta”.

Întrebat de un jurnalist dacă se va vaccina public pentru a da încredere celor mai sceptici, președintele Iohannis a răspuns afirmativ.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. Nu am nicio problemă cu asta. Deci, eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”, a răspuns președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește avansul pentru vaccinul anti-covid pe care România l-a trimis Comisiei Europene, președintele Iohannis a menționat că nu există încă un vaccin agreat la nivel european.

„Nu există încă nici un vaccin agreat la nivel european și în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu Uniunea Europeană.

Uniunea a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin. În funcție de numărul de doze disponibile, ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează, la un moment dat, se face proporțional cu populația din fiecare țară.

Și atunci, în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă Uniunea Europeană se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă. Dar, la noi, este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esență personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a explicat președintele Iohannis.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...