duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEPreședintele Iohannis, întrebat dacă e dispus să se vaccineze public: Dacă se...

Președintele Iohannis, întrebat dacă e dispus să se vaccineze public: Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că este pentru vaccinare, fiind chiar dispus să se vaccineze public, „dacă se crede că asta ar ajuta”.

Întrebat de un jurnalist dacă se va vaccina public pentru a da încredere celor mai sceptici, președintele Iohannis a răspuns afirmativ.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. Nu am nicio problemă cu asta. Deci, eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”, a răspuns președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește avansul pentru vaccinul anti-covid pe care România l-a trimis Comisiei Europene, președintele Iohannis a menționat că nu există încă un vaccin agreat la nivel european.

„Nu există încă nici un vaccin agreat la nivel european și în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu Uniunea Europeană.

Uniunea a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin. În funcție de numărul de doze disponibile, ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează, la un moment dat, se face proporțional cu populația din fiecare țară.

Și atunci, în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă Uniunea Europeană se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă. Dar, la noi, este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esență personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a explicat președintele Iohannis.

 

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE