luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPremierul Ungariei, Viktor Orban, declarație surpriză: Cea mai mare speranță a creștinilor...

Premierul Ungariei, Viktor Orban, declarație surpriză: Cea mai mare speranță a creștinilor din Europa o reprezintă ortodocșii

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit, în format restrâns, cu mai mulți jurnaliști occidentali la Budapesta, iar în timpul întâlnirii a spus că regenerarea civilizației occidentale depinde de recuperarea credinței creștine.

Totuși el a adăugat că creștinismul nu poate fi regenerat prin decizii politice, ci doar individual. În opinia lui Orban, cea mai mare speranță a creștinismului european o reprezintă ortodocșii.

„Creștinismul nu poate fi regenerat de politică. Cea mai bună speranță o reprezintă ortodocșii. Ei nu se ceartă, ei cred. Noi (protestanții și catolicii) ne certăm tot timpul”, a relatat jurnalistul american Rod Dreher, prezent la întâlnire.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Orban – care aderă la calvinism – s-a arătat realist în ceea ce privește starea credinței în țara sa, acolo unde puțini oameni se mai duc la biserică. „Nu ne facem iluzii cu privire la felul în care arătăm”, a spus premierul de la Budapesta.

El a a declarat că structura socială construită în Occident în ultimii 30 de ani este „total împotriva firii umane. E destinată să se prăbușească, dar sperăm nu ca într-un fel de Armageddon”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. depinde si daca va intreprinde ceva in apararea ortodoxiei, sau prin spate ii va da la gioale cum ne fac hunii de 1000 de ani.

  2. In momentul de fata pe noi romanii ne caracterizeaza in primul rand prin credinta ortodoxa din mosi si stramosi nu prin principile anticrestine ale UE la care ne chinuim sa aderam de putin timp. Asta ar trebui sa vada si sa simta adevaratii romani. Sa te faci pres la Marea Poarta UE cu un presedinte pus de Marea Poarta nu e conform cu traditile noastre. La fel era si cand cantam la Marea Poarta Otomana cu conducatori pentru Tarile Romane numiti de ea. E doar schimbata directia cu 180 de grade de la Est la Vest. Asemanarea e izbitoare. Cu aceleasi biruri obligatorii si aceasi tradatori numiti dinafara tarii! Cine isi uita istoria e condamnat sa o repete! Doamne ajuta si nu ne lasa asa cum nu ne-ai lasa nici cand au vrut otomanii sa ne converteasca si sa ne subjuge!

  3. Ortodoxii ar trebui sa-si defineasca niste linii rosii in retorica contra Rusiei.

    De bine de rau, cultura ortodoxa este bine ancorata in realitatea politica de acolo: in universitatile lor sunt icoane pe holuri, lgbt-ul a fost scos in afara legii.
    Spre diferenta, in Ucraina s-au inchis biserici, clerici au fost batuti. Daca li se da voie, vor inchide si bisericile din Romania, iar Banescu nu va avea nici o problema cu asta.

    Ce-ati vrea : sa aveti un Zelenski in locul Putin?! De fapt Occidentul asta vrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE