ACTUALITATECanalul de Youtube al postului de radio Gold FM a fost desființat....

Canalul de Youtube al postului de radio Gold FM a fost desființat. Gigantul Big Tech a luat decizia după mai multe plângeri ale sopranei Angela Gheorghiu

Canalul de Youtube al postului de Radio Gold FM a fost desființat de către gigantul media, informează siteul oficial al postului.

Conform informațiilor făcute publice până acum, Youtube a luat decizia de a șterge canalul Gold FM în urma mai multor plângeri privind drepturile autor lansate de soprana Angela Gheorghiu.

Mai precis, este vorba despre trei emisiuni în care este menționată Angela Gheorghiu și la care aceasta a reacționat făcând plângere către Youtube.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Plângerile Angelei Gheorghiu privind copywright-ul sunt cel puțin dubioase, având în vedere că cele în cele trei emisiuni incriminate de artistă nu apare nicio imagine a artistei sau vreun cântec interpretat de ea.

Cei de la GoldFM au contestat decizia Youtube, punând înregistrările celor trei emisiuni pe site. Din vizionarea înregistrărilor, nu se vede nicio imagine cu Angela Gheorghiu sau vreo preluare a acesteia. Canalul de Youtube al Gold FM avea câteva mii de abonați.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„1. In cadrul video urilor raportate de doamna Angela Gheorghiu, nu am încălcat nici o politica a Youtube. Subliniem că autorizarea funcționării Youtube în România implică obligația ca toate politicile acestuia să fie conforme cu ordinea Constituțională română. Or, aceasta garantează dreptul la libera exprimare și interzice cenzura, indiferent cine ar dori să o practice.

2. Canalul nostru aparține unui radio licențiat in FM in Romania si se ocupa eminamente de știri. Consiliul National al Audiovizualului nu a avut nicio reacție împotriva știrii emise in cadrul video urilor raportate de doamna Angela Gheorghiu.

3. Știrea din cadrul video urilor raportate este despre o persoana publica, si ca atare legea Românească, precum și, de altfel, legile tuturor democrațiilor euro-atlantice, ne permite sa producem știri despre dumneaei.

4. Temeiul dezactivării contului – copyright strikes – este total neîntemeiat si astfel nevalid. Chiar dacă ar exista probleme legate de copyright sau de eventuale încălcări ale unor drepturi patrimoniale ori personal nepatrimoniale ale dnei Gheorghiu, acestea se rezolvă de către instanțele judecătorești de drept civil, iar nu de către Youtube. Într-un stat de drept, repararea drepturilor încălcate este realizată de autoritatea judecătorească, iar nu de persoanele de drept privat.

Mai jos va atașam video urile raportate. Va rugam sa verificați cat mai repede si astfel sa soluționați aceste raportări abuzive. Vă rugăm, de asemenea, să ne precizați dacă Dna Angela Gheorghiu a solicitat în mod formal desființarea contului nostru”, se arată în mesajul semnat de Andrei Gușă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Asta nu e tanti care zicea ca imensa Maria Tanase canta printre mese? E inteligenta. Si-a dat seama ca Guta aduna mai multi spectatori la un concert decat Ciprian Porumbescu, ca Enescu nu are nici un Grammy, ca Stefan cel Mare nu s-a calificat nici la primul razboi mondial nici la al doilea si nu are nici un titlu olimpic la spada, ce sa mai, oameni neimportanti in istoria Romaniei. Noroc ca s-a nascut ‘mneaiei si ne-a scos din negura anoninatului. In ce an a castigat Romanii au talent?

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...