ACTUALITATEPremierul ungar Viktor Orban: Europa va fi din nou măreaţă dacă naţiunile...

Premierul ungar Viktor Orban: Europa va fi din nou măreaţă dacă naţiunile sale redevin măreţe şi rezistă tuturor formelor de ambiţii imperiale

Puterea Europei a derivat întotdeauna în istorie din naţiunile sale, a transmis, miercuri, premierul ungar Viktor Orban, subliniind că Europa nu trebuie să cedeze în fața formelor de ambiții imperiale, ce doresc abolirea cadrelor naționale.

Puterea Europei a derivat întotdeauna în istorie din naţiunile sale. Deşi de origini diferite, naţiunile europene au fost legate prin rădăcinile comune ale credinţei, a spus Orban, în replică la un articol publicat de George Soros în legătură cu blocarea bugetului UE, scrie MTI, citată de Agerpres.

“(…) Într-un articol apărut pe 18 noiembrie în Project Syndicate speculatorul şi miliardarul de origine maghiară George Soros a dat ordine directe liderilor Uniunii Europene, instruindu-i să pedepsească drastic statele membre care nu vor să facă parte dintr-un imperiu european unificator, sub stindardul unei societăţi deschise globale”, a explicat Orban, potrivit sursei citate.

Totodată, Orban avertizează că „mari forţe se pun din nou în mişcare pentru a eradica naţiunile Europei şi a unifica acest continent sub egida unui imperiu global”.

„Reţeaua Soros, care s-a infiltrat în birocraţia şi elita politică ale Europei, încearcă de mai mulţi ani să facă din Europa un continent de imigranţi. Astăzi reţeaua Soros, care promovează o societate deschisă globală şi încearcă abolirea cadrelor naţionale, reprezintă cea mai mare ameninţare cu care se confruntă statele Uniunii Europene”, conchide Orban, adăugând:

„Europa va fi din nou măreaţă dacă naţiunile sale redevin măreţe şi rezistă tuturor formelor de ambiţii imperiale”.

Potrivit sursei citate, întrun articolul publicat de portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului Uniunii Europene, George Soros a calificat acest vot drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie”.

„Pentru a rămâne fidelă valorilor sale, UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept”, a spus Soros.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...