ACTUALITATEPremierul Orban va coordona Comitetul Național pentru vaccinare, aflat în subordinea Secretariatului...

Premierul Orban va coordona Comitetul Național pentru vaccinare, aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului

Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Sănătății, Memorandumul privind înființarea Comitetului Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a informat, joi, Ministrul Sănătății.

Potrivit sursei citate, Comitetul este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Conducerea Comitetului este asigurată de un președinte desemnat prin decizie a Prim-ministrului, iar activitățile desfășurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare :

-Comunicare

-Logistică

-Activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă și monitorizarea reacțiilor  adverse postvaccinale (RAPI)

„Rolul Comitetului este de a organiza și coordona activitățile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate :

Informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și populația generală

Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora

Asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare

Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare

Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităților legate de procesul de vaccinare”, se precizează în comunicatul transmis de Ministrul Sănătății.

Comitetul național va prezenta strategia și planul de acțiune privind vaccinarea anti-COVID-19 și va realiza implementarea acestora.

Activitățile din cadrul Comitetului vor fi desfășurate de reprezentanți ai institutiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătății și a  instituțiilor din subordinea, în coordonarea și sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România și organizațiilor profesionale de profil.

La lucrările Comitetului participă și consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului cu atribuții în domeniul sănătății și consilierulul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...