sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEPremierul Orban: Toți cetățenii vor putea vota în 6 decembrie, indiferent dacă...

Premierul Orban: Toți cetățenii vor putea vota în 6 decembrie, indiferent dacă sunt în carantină, izolare sau internați în spital. Votul, posibil și în localitățile carantinate

În localitățile aflate în carantină în ziua alegerilor parlamentare, cetățenii vor putea merge la vot, iar acest lucru nu prezintă un risc suplimentar, a anunțat, luni, premierul Ludovic Orban, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, premierul a precizat că pentru persoanele aflate în carantină, izolare sau internate în spital va fi adusă urna mobilă.

„În toate localitățile carantinate în data de 6 decembrie, cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot.

Nu va exista nicio restricție în ceea ce privește deplasarea cetățenilor la secțiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental.

Toți cetățenii care se află în izolare sau în carantină, fie că sunt infectați, fie ca au venit dintr-o altă țară, fie că sunt persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave își vor putea exercita drepturile de vot.

Vor vota prin intermediul urnei mobile care va veni la ei acasă. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetățean chiar dacă se află în carantină, izolare, sau internat în spital din cauza covid”, a declarat prim-ministrul.

Premierul a mai precizat că dacă va fi nevoie și va exista o solicitare de la Biroul Electoral Central, Guvernul ar putea modifica hotărârea privind prelungirea stării de alertă, astfel încât să fie incluse printre excepții și deplasarea cetățenilor la secția de vot.

De asemenea, prim-ministrul a dat asigurări că nu există un risc suplimentar pentru oameni dacă vin să voteze.

„Ca și la locale i-am îndemnat pe oameni să vină cu încredere la vot. A veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar pentru că vom lua toate măsurile să ne asigurăm că nu există risc de transmite”, a mai spus premierul.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE