joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEPremierul Marii Britanii l-a avertizat pe președintele francez Emmanuel Macron asupra „tentativei...

Premierul Marii Britanii l-a avertizat pe președintele francez Emmanuel Macron asupra „tentativei de a se recurge, acum, la o soluție negociată în Ucraina”

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, l-a avertizat pe președintele francez Emmanuel Macron asupra „tentativei de a se recurge, acum, la o soluție negociată în Ucraina”.

„Premierul a subliniat că orice tentativă de a reglementa conflictul acum nu ar face decât să provoace o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula țările suverane și piețele internaționale la nesfârșit”, se spune în comunicarea transmisă de la biroul prim-ministrului britanic.

Johnson și Macron s-au întâlnit la Elmau, în Germania, în marja summitului G7.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cei doi lideri au convenit că momentul actual este unul critic pentru evoluția conflictului și că „este posibil să se schimbe cursul războiului

Emmanuel Macron s-a remarcat în timpul lunilor de război în Ucraina prin mai multe conversații telefonice de durată cu Vladimir Putin, precum și prin îngrijorarea, exprimată public, cu privire la riscurile unei „umiliri” a Rusiei.

Spre deosebire de Emmanuel Macron, Boris Johnson a refuzat, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, orice fel de dialog cu președintele rus Vladimir Putin, pe care îl califică drept „dictator”.

Într-un interviu pentru presa britanică, șeful guvernului de la Londra a anticipat că unitatea occidentală vizavi de Ucraina ar putea să fie șubrezită, în contextul crizei prețurilor energetice din statele occidentale, care alimentează inflația.

Făcând apel la menținerea frontului comun față de Rusia, Johnson a recunoscut, totuși, că ”va exista în mod concret o anumită oboseală la nivelul populației și al claselor politice”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate