ACTUALITATEPoliticile pro familie ale guvernului de la Budapesta dau rezultate: în 2020...

Politicile pro familie ale guvernului de la Budapesta dau rezultate: în 2020 numărul nașterilor și al căsătoriilor a crescut față de 2019

Politicile pro familie ale Ungariei au dus la o creștere de 5,5% în ceea ce privește rata nașterilor, informează Breitbart, citând un comunicat al lui Katalin Novak, Secretar de Stat pentru Familie și Tineret din țara vecină.

Mai mult, Katalin Novak a anunțat că în Ungaria s-a constatat și o creștere cu 5,7% a ratei fertilității în primele patru luni ale acestui an, în comparație cu perioada similară din 2019.

„Din nou avem vești bune”, a declarat Novak, adăugând că există o creștere și în rândul mariajelor: în prima parte din 2020 s-au înregistrat mai multe căsătorii decât în aceeași perioadă din anul trecut.

Rezultatele au sosit după Ungaria a adoptat o legislație pro familie în 2019 care include creșterea cheltuielilor pentru familie cu peste 224 de milioane de forinți.

Printre politicile pro familie ale Guvernului Orban se numără un împrumut guvernamental de 10 milioane de forinți pentru un cuplu, dar care se transformă în bursă nerambursabilă după ce respectivii au trei copii.

Toate măsurile au ca obiectiv creșterea ratei nașterilor la un nivel de 2,1 per femeie până în 2030.

„Nu avem nevoie de cifre, ci de copii maghiari: nu căutăm să susținem un sistem economic, ci Ungaria însăși, națiunea și istoria ungară. Dorim să încurajăm continuitatea familiilor noastre pentru mai multe generații”, a spus în 2019 un oficial guvernamental maghiar citat de Breitbart.

În România, confruntată cu o criză demografică la fel de mare, măsurile pro familie sunt inexistente, ba chiar unii politicieni vorbesc de necesitatea migrației de persoane din Asia și Africa pentru a suplini acest deficit.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite