duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEPoliticile pro familie ale guvernului de la Budapesta dau rezultate: în 2020...

Politicile pro familie ale guvernului de la Budapesta dau rezultate: în 2020 numărul nașterilor și al căsătoriilor a crescut față de 2019

Politicile pro familie ale Ungariei au dus la o creștere de 5,5% în ceea ce privește rata nașterilor, informează Breitbart, citând un comunicat al lui Katalin Novak, Secretar de Stat pentru Familie și Tineret din țara vecină.

Mai mult, Katalin Novak a anunțat că în Ungaria s-a constatat și o creștere cu 5,7% a ratei fertilității în primele patru luni ale acestui an, în comparație cu perioada similară din 2019.

„Din nou avem vești bune”, a declarat Novak, adăugând că există o creștere și în rândul mariajelor: în prima parte din 2020 s-au înregistrat mai multe căsătorii decât în aceeași perioadă din anul trecut.

Rezultatele au sosit după Ungaria a adoptat o legislație pro familie în 2019 care include creșterea cheltuielilor pentru familie cu peste 224 de milioane de forinți.

Printre politicile pro familie ale Guvernului Orban se numără un împrumut guvernamental de 10 milioane de forinți pentru un cuplu, dar care se transformă în bursă nerambursabilă după ce respectivii au trei copii.

Toate măsurile au ca obiectiv creșterea ratei nașterilor la un nivel de 2,1 per femeie până în 2030.

„Nu avem nevoie de cifre, ci de copii maghiari: nu căutăm să susținem un sistem economic, ci Ungaria însăși, națiunea și istoria ungară. Dorim să încurajăm continuitatea familiilor noastre pentru mai multe generații”, a spus în 2019 un oficial guvernamental maghiar citat de Breitbart.

În România, confruntată cu o criză demografică la fel de mare, măsurile pro familie sunt inexistente, ba chiar unii politicieni vorbesc de necesitatea migrației de persoane din Asia și Africa pentru a suplini acest deficit.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate