sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEProf.Petrișor Peiu despre logica lui Klaus Iohannis: n-au românii acces la tratamente...

Prof.Petrișor Peiu despre logica lui Klaus Iohannis: n-au românii acces la tratamente pentru cancer? Nu-i nimic, le vom da PNDL! N-au românii acces la educație? Nu-i nimic, le vom da PNDL!

Profesorul Petrișor Peiu critică dorința președintelui Klaus Iohannis de a susține programul PNDL 3, inițiat de Guvernul Florin Cîțu.

Într-un articol publicat pe spotmedia, el afirmă că acest lucru a fost demonstrat de comunicatul lui Alexandru Muraru, pe acest subiect. PNDL 3 folosește, în opinia lui Petrișor Peiu, la „scopul incalificabil de cumpărare a bunăvoinței feudalilor locali, 10 miliarde de euro din bugetul unei țări care nu-și tratează copiii de cancer și care își ține unul din șapte cetățeni într-o sărăcie lucie”.

„Emoțiile publicului s-au mai domolit: Klaus Iohannis a dat un semn discret, printr-un locotenent fidel, că a binecuvântat cea mai perversă scornire a celui de-al doilea guvern al său.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o lume bizantină precum politica românească, ieșirea lui Alexandru Muraru pe tema noului PNDL a însemnat pentru toată lumea o deplină clarificare: președintele de la palatul Cotroceni este cel care girează planul guvernului de a scoate, cu scopul incalificabil de cumpărare a bunăvoinței feudalilor locali, 10 miliarde de euro din bugetul unei țări care nu-și tratează copiii de cancer și care își ține unul din șapte cetățeni într-o sărăcie lucie.

Cei 10 miliarde de euro, care se adaugă altor 9 miliarde de euro (deja alocate prin PNDL I și II), vor hrăni, de fapt, partidele politice. Pentru că asta înseamnă banii aruncați discreționar la picioarele mult-lăudaților primari de partid: bani pentru firmele de partid și pentru bugetarii locali, proveniți, evident, din cadrele de nădejde ale acelorași partide. Alăturarea numelui Anghel Saligny, cel mai cunoscut constructor de infrastructură mare, națională, unei asemenea operațiuni nu face decât să dea o tușă de ironie groasă decadentei vieți publice de la București”, notează Peiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Analistul – fost consilier a doi prim-miniștri ai României – afirmă că banii folosiți pentru PNDL 3 puteau finanța instalații energetice care ar fi fost de mare folos în perioada actuală, când facturile la energie ale românilor au luat-o razna.

„A fost de-ajuns firmanul de sprijin exprimat prin Muraru pașa și premierul Cîțu a și declanșat operațiunea în guvern. Exact în zilele în care țara geme sub povara facturilor dublate la gaze și electricitate, guvernul alocă, cu nonșalanță, 10 miliarde de euro pentru fix aceleași proiecte care se puteau finanța cu banii europeni necheltuiți. Dacă mai interesează pe cineva, cu cele 10 miliarde de euro, România ar fi putut face fie încă o centrala de la Cernavodă sau 10 000 MW putere instalată în centrale pe gaze”, a continuat Petrișor Peiu.

Profesorul nu se sfiește să arate faptul că Iohannis „s-a remarcat ca susținător al unor interese ostile României” și că logica sa de-acum aduce cu felul în care Marie-Antoinette le spunea francezilor să mănânce cozonac dacă n-au pâine.

Nu de puține ori, Klaus Iohannis s-a remarcat ca susținător al unor interese ostile României, cum ar fi interesele firmei austriece OMV. Și pentru a nu lăsa lucrurile neclare, nu pot să trec peste cea mai îngrozitoare trădare a intereselor României: Iohannis este singurul președinte al nostru care se duce la Chișinău să sărbătorească …independența Republicii Modova. Față de cine este Republica Moldova independentă astăzi? Oare își poate cineva imagina un președinte sau cancelar german sărbătorind la Munchen independența Bavariei?

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Revenind la fondul problemei, acesta este legat de faptul că regimul Iohannis pregătește pentru țara care plătește cele mai mari dobânzi din Europa o cheltuială extravagantă de 10 miliarde de euro doar pentru liniștea câtorva mii de primari, clientela politică.

Logica lui Klaus Iohannis este exact logica de tip Marie-Antoinetten-au românii acces la tratamente pentru cancer? Nu-i nimic, le vom da PNDL! N-au românii acces la educație? Nu-i nimic, le vom da PNDL!

A le băga pe gât românilor care mor din lipsă de medicamente sau care nu-și pot trimite copiii la o școală cu profesori adevărați un program destinat exclusiv primarilor care-l votează pe favoritul său, Florin Vasilică Cîțu, la congresul PNL este o aroganță ciocoiască de cel mai prost gust. A lua câteva miliarde pe an dintr-un buget care n-are bani pentru copiii bolnavi de cancer sau pentru copiii ai căror părinți nu au bani de meditații și a-i da primarilor să construiască terenuri de sport în pantă și parcuri în zone rurale este mai mult decât lipsă de empatie sau rezonanță cu românii plătitori de impozite, este o sfidare de cea mai joasă speță”, a concluzionat Petrișor Peiu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE