sâmbătă, aprilie 20, 2024
ȘTIRIPetr Pavel a fost ales noul președinte al Cehiei. Fostul general este...

Petr Pavel a fost ales noul președinte al Cehiei. Fostul general este un susținător al LGBT

Generalul în rezervă Petr Pavel a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale din Cehia, a anunțat presa din această țară, citând primele exit-poll-uri.

Cu 97% dintre voturi numărate, Pavel avea 57,8% din procente, în timp ce rivalul său, fostul premier Andrei Babiș, este cotat la 42,2%. Turul doi a fost necesar după ce în prima rundă de votare, diferența dintre primii doi candidați a fost minimă.

„Președinția mea va fi de succes numai când vom avea succes împreună”, a reacționat Pavel la anunțarea primelor rezultate.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pavel este fost președinte al comitetului militar al NATO, cel mai important for militar al alianței. În ceea ce privește politicul, Pavel este un susținător fără rezerve al Uniunii Europene și al NATO. Din acest punct de vedere, este mult mai pro-Bruxelles decât actualul deținător al funcției de președinte, Milos Zeman.

Euroscepticismul lui Zeman era împărtășit și de rivalul lui Pavel, fostul premier Andrei Babiș.

În ceea ce privește problemele sociale, Pavel este un susținător al eutanasiei, al căsătoriei și adopției de copii de către persoanele de același sex. Și din acest punct de vedere este diferit față de actualul deținător al funcției, Miloș Zeman, care s-a opus unor tentative de legiferare a acestor situații.

„Marea miză care se află la mijloc este dacă haosul și populismul vor continua să domine sau ne întoarcem la aplicarea legii…și vom fi o țară de încredere pentru aliații noștri”, a spus Pavel după primul tur, conform Euronews.

Pavel este un susținător al Ucrainei în războiul cu Rusia și a fost acuzat că vrea să implice Cehia în război, ceea ce a negat.

„Știu ce înseamnă războiul și e sigur că nu-l doresc nimănui. Primul lucru pe care aș încerca să-l fac este să țin țara cât mai departe de război cu putință”, a reacționat el.

Petr Pavel a fost membru al partidului comunist cehoslovac, între 1985 și 1989. Pavel este al doilea președinte ceh ales de cetățeni, după Zeman. În timpul războiului din Irak, Pavel a susținut că Bagdadul ar putea lovi trupele americane cu arme de distrugere în masă. Între timp s-a dovedit că Irakul nu poseda așa ceva.

Primii doi, Vaclav Havel și Vaclav Klaus, au fost aleși de Parlament. Funcția de președinte este una ceremonială, dar simbolică. Președintele țării are drept de veto asupra unor legi și are influență asupra politicii externe.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Hana!, Eva!
    „Are doi fii din prima căsătorie cu Hana Pavlova, cu care s-a căsătorit în august 1986. După divorțul din 2001, s-a căsătorit pentru a doua oară cu Eva Pavlova , locotenent-colonel în rezervă . Împreună cu ea și-a crescut atât fiii, cât și fiica ei Eva”.
    „Tatăl, colonelul Josef Pavel, a lucrat ca reporter de știri și a fost responsabil de cercetarea electronică”

    • dupa numele lui, al parintilor, copiilor, pare si aceeasi etnie ca si zeul sau zele, si probabil va urma aceeasi linie ca si el, cea a razboiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE