vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEPeste 10.000 de oameni au participat la un protest anti-restricții, la Viena:...

Peste 10.000 de oameni au participat la un protest anti-restricții, la Viena: Nu vrem să ajungem ca-n China!

Peste 10.000 de oameni s-au strâns în capitala Austriei, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități cu ocazia coronavirusului, cerând demisia Guvernului, informează The Local.

Țara alpină se află în prezent la al treilea lockdown din martie, în încercarea de a pune sub control pandemia, și cu magazine neesențiale, săli de concerte și teatre, centre sportive și școli toate închise, furia protestatarilor a fost îndreptată către cancelarul Sebastian Kurz, precum și către mass-media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Numărul de decese care ni se dau, sunt niște prostie. Nu vreau să ajungem ca China, unde nu există niciun drept să facem nimic”, a declarat pentru AFP o femeie.

Participanții au adus bannere pe care era scris: „Tu ești boala. Suntem leacul”. Fluturând steaguri austriece, majoritatea manifestanților au refuzat să poarte măști sau să respecte regulile de distanțare socială, inclusiv politicianul de dreapta și fost vicecancelar Heinz-Christian Strache.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În același timp, a avut loc o contramanifestație organizată de extrema stângă, la care au luat parte aproximativ 500 de persoane, conform estimărilor poliției, unde s-a denunțat „nebunia anti-mască”.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de locuitori, a raportat un total de 7.053 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei.

Un grup de experți i-a recomandat cancelarului Kurz să nu ridice restricțiile pe 25 ianuarie, așa cum era prevăzut.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE