ACTUALITATEPeste 10.000 de oameni au participat la un protest anti-restricții, la Viena:...

Peste 10.000 de oameni au participat la un protest anti-restricții, la Viena: Nu vrem să ajungem ca-n China!

Peste 10.000 de oameni s-au strâns în capitala Austriei, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități cu ocazia coronavirusului, cerând demisia Guvernului, informează The Local.

Țara alpină se află în prezent la al treilea lockdown din martie, în încercarea de a pune sub control pandemia, și cu magazine neesențiale, săli de concerte și teatre, centre sportive și școli toate închise, furia protestatarilor a fost îndreptată către cancelarul Sebastian Kurz, precum și către mass-media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Numărul de decese care ni se dau, sunt niște prostie. Nu vreau să ajungem ca China, unde nu există niciun drept să facem nimic”, a declarat pentru AFP o femeie.

Participanții au adus bannere pe care era scris: „Tu ești boala. Suntem leacul”. Fluturând steaguri austriece, majoritatea manifestanților au refuzat să poarte măști sau să respecte regulile de distanțare socială, inclusiv politicianul de dreapta și fost vicecancelar Heinz-Christian Strache.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În același timp, a avut loc o contramanifestație organizată de extrema stângă, la care au luat parte aproximativ 500 de persoane, conform estimărilor poliției, unde s-a denunțat „nebunia anti-mască”.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de locuitori, a raportat un total de 7.053 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei.

Un grup de experți i-a recomandat cancelarului Kurz să nu ridice restricțiile pe 25 ianuarie, așa cum era prevăzut.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate