ACTUALITATEPeste 10.000 de oameni au participat la un protest anti-restricții, la Viena:...

Peste 10.000 de oameni au participat la un protest anti-restricții, la Viena: Nu vrem să ajungem ca-n China!

Peste 10.000 de oameni s-au strâns în capitala Austriei, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități cu ocazia coronavirusului, cerând demisia Guvernului, informează The Local.

Țara alpină se află în prezent la al treilea lockdown din martie, în încercarea de a pune sub control pandemia, și cu magazine neesențiale, săli de concerte și teatre, centre sportive și școli toate închise, furia protestatarilor a fost îndreptată către cancelarul Sebastian Kurz, precum și către mass-media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Numărul de decese care ni se dau, sunt niște prostie. Nu vreau să ajungem ca China, unde nu există niciun drept să facem nimic”, a declarat pentru AFP o femeie.

Participanții au adus bannere pe care era scris: „Tu ești boala. Suntem leacul”. Fluturând steaguri austriece, majoritatea manifestanților au refuzat să poarte măști sau să respecte regulile de distanțare socială, inclusiv politicianul de dreapta și fost vicecancelar Heinz-Christian Strache.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În același timp, a avut loc o contramanifestație organizată de extrema stângă, la care au luat parte aproximativ 500 de persoane, conform estimărilor poliției, unde s-a denunțat „nebunia anti-mască”.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de locuitori, a raportat un total de 7.053 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei.

Un grup de experți i-a recomandat cancelarului Kurz să nu ridice restricțiile pe 25 ianuarie, așa cum era prevăzut.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...