EDUCAȚIEPatriarhul Daniel, la sfințirea unei grădinițe a Bisericii: Primii șase sau șapte...

Patriarhul Daniel, la sfințirea unei grădinițe a Bisericii: Primii șase sau șapte ani sunt determinanți pentru formarea caracterului, formarea emoțională și educațională a copiilor

Patriarhul Daniel al României a sfințit marți Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române din București, informează agenția Basilica.

În cuvântul său ținut cu această ocazie, PF Daniel a spus că cei „șapte ani de-acasă” sunt foarte importanți pentru dezvoltarea copilului și din acest punct de vedere, grădinița joacă un rol esențial.

„Grădinița și familia formează împreună copilul când ființa lui este foarte flexibilă”, a subliniat Patriarhul. În continuare, PF Daniel a vorbit despre legătura dintre Școală și Biserică.

„În tradiția poporului român, Școala și Biserica au conlucrat pentru emanciparea generațiilor, pentru a lumina poporul. În general, școlile și bisericile erau aproape. Adesea preotul era și învățător sau soția preotului era învățătoare. Până astăzi noi avem această tradiție frumoasă de colaborare între școală și biserică”, a spus Părintele Patriarh.

El a explicat faptul că primii șase-șapte ani de-acasă sunt esențiali și de modul în care lucrează familia și școala depinde viitorul țării.

„Studii științifice în domeniul educației au demonstrat că primii șase sau primii șapte ani sunt determinanți pentru formarea caracterului, formarea emoțională și educațională a copiilor. Deci grădinița și familia împreună formează împreună copilul atunci când ființa lui este foarte flexibilă”.

„De modul în care familia și grădinița, și apoi școala lucrează împreună pentru formarea tinerei generații depinde prezentul și viitorul țării noastre”, a mai precizat patriarhul.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...