joi, iunie 13, 2024
EDUCAȚIEPatriarhul Daniel, la sfințirea unei grădinițe a Bisericii: Primii șase sau șapte...

Patriarhul Daniel, la sfințirea unei grădinițe a Bisericii: Primii șase sau șapte ani sunt determinanți pentru formarea caracterului, formarea emoțională și educațională a copiilor

Patriarhul Daniel al României a sfințit marți Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române din București, informează agenția Basilica.

În cuvântul său ținut cu această ocazie, PF Daniel a spus că cei „șapte ani de-acasă” sunt foarte importanți pentru dezvoltarea copilului și din acest punct de vedere, grădinița joacă un rol esențial.

„Grădinița și familia formează împreună copilul când ființa lui este foarte flexibilă”, a subliniat Patriarhul. În continuare, PF Daniel a vorbit despre legătura dintre Școală și Biserică.

„În tradiția poporului român, Școala și Biserica au conlucrat pentru emanciparea generațiilor, pentru a lumina poporul. În general, școlile și bisericile erau aproape. Adesea preotul era și învățător sau soția preotului era învățătoare. Până astăzi noi avem această tradiție frumoasă de colaborare între școală și biserică”, a spus Părintele Patriarh.

El a explicat faptul că primii șase-șapte ani de-acasă sunt esențiali și de modul în care lucrează familia și școala depinde viitorul țării.

„Studii științifice în domeniul educației au demonstrat că primii șase sau primii șapte ani sunt determinanți pentru formarea caracterului, formarea emoțională și educațională a copiilor. Deci grădinița și familia împreună formează împreună copilul atunci când ființa lui este foarte flexibilă”.

„De modul în care familia și grădinița, și apoi școala lucrează împreună pentru formarea tinerei generații depinde prezentul și viitorul țării noastre”, a mai precizat patriarhul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE