News Patriarhul Daniel, la sfințirea unei grădinițe a Bisericii: Primii șase sau șapte...

Patriarhul Daniel, la sfințirea unei grădinițe a Bisericii: Primii șase sau șapte ani sunt determinanți pentru formarea caracterului, formarea emoțională și educațională a copiilor

Patriarhul Daniel al României a sfințit marți Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române din București, informează agenția Basilica.

În cuvântul său ținut cu această ocazie, PF Daniel a spus că cei „șapte ani de-acasă” sunt foarte importanți pentru dezvoltarea copilului și din acest punct de vedere, grădinița joacă un rol esențial.

„Grădinița și familia formează împreună copilul când ființa lui este foarte flexibilă”, a subliniat Patriarhul. În continuare, PF Daniel a vorbit despre legătura dintre Școală și Biserică.

„În tradiția poporului român, Școala și Biserica au conlucrat pentru emanciparea generațiilor, pentru a lumina poporul. În general, școlile și bisericile erau aproape. Adesea preotul era și învățător sau soția preotului era învățătoare. Până astăzi noi avem această tradiție frumoasă de colaborare între școală și biserică”, a spus Părintele Patriarh.

El a explicat faptul că primii șase-șapte ani de-acasă sunt esențiali și de modul în care lucrează familia și școala depinde viitorul țării.

„Studii științifice în domeniul educației au demonstrat că primii șase sau primii șapte ani sunt determinanți pentru formarea caracterului, formarea emoțională și educațională a copiilor. Deci grădinița și familia împreună formează împreună copilul atunci când ființa lui este foarte flexibilă”.

„De modul în care familia și grădinița, și apoi școala lucrează împreună pentru formarea tinerei generații depinde prezentul și viitorul țării noastre”, a mai precizat patriarhul.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate