sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEParlamentul Poloniei a decis! În școli nu au voie să intre organizațiile...

Parlamentul Poloniei a decis! În școli nu au voie să intre organizațiile care promovează „sexualizarea copiilor”. Ministrul Educației: Ei vor să distorsioneze conștiința și mintea copiilor

Organizațiilor care promovează „sexualizarea copiilor” le este interzisă intrarea în școli și grădinițe. Parlamentul polonez a aprobat o nouă legislație în acest scop, puternic criticată de opoziție, conform cne.

Aceștia din urmă văd propunerea partidului de guvernământ PiS ca o altă încercare de a restricționa educația sexuală la clasă, scrie Notes from Poland.

Noua propunere include unele dintre ideile din proiectele de lege anterioare, cum ar fi cerința ca ONG-urile care vizitează școlile să prezinte directorului informații despre conținutul lecțiilor pe care le vor promova.

Noua propunere interzice grupurilor care „promovează probleme legate de sexualizarea copiilor” accesul în unitățile școlare. Stânga, unul dintre partidele de opoziție, a propus definirea termenului de sexualizare și, de asemenea, a cerut aceleași rigori și pentru Biserică sau alte asociații religioase. Propunerea a fost respinsă de majoritatea conservatoare.

În total, 243 de parlamentari au votat în favoarea proiectului de lege, în timp ce 202 s-au împotrivit. Politicianul de opoziție Dorota Łoboda a obiectat că partidul conservator PiS amestecă în mod deliberat sexualizarea, „care este perceperea unei alte persoane prin prisma atractivității sexuale” și educația sexuală, care înseamnă „împărtășirea cunoștințelor despre sexualitatea umană”. Ea a declarat pentru postul polonez TVN că nu există niciun ONG care să aibă drept scop sexualizarea copiilor.

De cealaltă parte, Ministrul Educației, Przemysław Czarnek, susține că școala este un loc în care lucrează profesorii și, dacă altcineva dorește să lucreze la școală, trebuie să spună ce vrea să predea. „Știi de ce au o problemă cu asta?” a întrebat el în Parlament. „Pentru că vor de fapt să sexualizeze, vor să depraveze, vor să distorsioneze conștiința și mintea copiilor.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE