Partidul AUR consideră „că europarlamentarii români care au votat pentru adoptarea rezoluției cu privire la Minority SafePack au votat împotriva intereselor României și ale poporului român”, se arată într-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, „Minority SafePack este de fapt un instrument al politicii naționaliste și revizioniste promovată de guvernul Ungariei. Este încă o încercare de a promova principiul autonomiei pe criterii etnice la nivel european, cu implicații directe asupra României.
Amintim faptul că, în conformitate cu tratatele Uniunii Europene, drepturile minorităților naționale sunt un atribut al statelor și nu este de competența Comisiei Europene să legifereze în această privință”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
„Faptul că reprezentanții UDMR din Parlamentul European au votat împotriva intereselor țării pe care ar trebui să o reprezinte, adică România, nu este o surpriză. Mai grav este faptul că un reprezentant al vechii stângi, precum Corina Crețu (PSD) a votat „pentru” alături de 6 reprezentanți ai noii stângi neo-marxiste și antinaționale în frunte cu Dacian Cioloș (USRPLUS)”, a declarat Claudiu Târziu, copreședinte AUR.
„Oameni care la nivel european acționează consecvent împotriva intereselor României, precum Kelemen Hunor și Dacian Cioloș, fac astăzi parte din coaliția care pretinde să guverneze această țară. Trădătorii se prezintă drept salvatori” a declarat George Simion, copreședinte AUR.
A.U.R. solicită tuturor partidelor din România să se pronunțe public dacă susțin sau nu rezoluția Minority SafePack.
A.U.R. solicită instituțiilor statului, în special Ministerului Afacerilor Externe, dar și președintelui Klaus Johannis, să se pronunțe cu privire la inițiativa Minority SafePack.
Europarlamentarii români care au votat această inițiativă sunt: Vincze, Winkler (PPE), Botoș, Cioloș, Pâslaru, Ștefănuță, Strugariu, Tudorache (Renew), Crețu (SD).
„Minority safe pack” este o inițiativă udmr-istă, sprijinită de către Budapesta, prin care se dorește declarativ ca Uniunea Europeană să adopte „măsuri în domenii precum: limbi regionale și minoritare, cultură și învățământ, politică regională, reprezentare publică, egalitate, conținuturi audiovizuale și alte genuri de media, respectiv politici de finanțare regională (statală).”
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Inițiativa este veche, cam de pe vremea când UDMR se aliase la guvernare cu PDL, partidul lui Traian Băsescu și susținea modificarea Constituției în sensul „eliminării sintagmei de stat national din Constitutie, posibilitatea acordarii unui statut special pentru regiunile unde majoritatea populatiei apartine minoritatilor, reprezentarea proportionala a acestora in institutiile statului, eliminarea institutiei prefectului” (sursa: AICI). Numai că, foarte rapid, în 2013, Comisia Europeană a respins inițiativa maghiară, ca având prevederi care exced competențele Comisiei și presupun modificarea tratatelor europene. Nu-i nimic, Hunor Kelemen nu dezarmează și merge la Curtea de Justiție a UE, după care înregistrează din nou, la 3 aprilie 2017, inițiativa la Comisia Europeană”, a scris profesorul Petrișor Peiu.