luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPărintele Tudor Ciocan, preot la Capela unui spital din București: Văd tot...

Părintele Tudor Ciocan, preot la Capela unui spital din București: Văd tot timpul imagini la televizor de la spitalul Covid de lângă noi, dar nu corespund: corturi, oameni, agitații. Vedeți, e spitalul lângă noi, corturi, oameni agitați? Unde?!

Părintele Tudor Ciocan, preot la Capela Spitalului de Ortopedie „Foișor” din București, a pus sub semnul întrebării relatările din mass-media despre victimele de covid-19 în cadrul predicii de duminică 11 octombrie.

El a spus răspicat că se manipulează în legătură cu acest subiect.

„Să ne protejăm, se spune! Ne protejăm cât și cum? Purtăm măști, se spune. Cât de eficiente sunt? Până la urmă, revin cu aceeași întrebare obsesivă: cât de mulți morți ați cunoscut dumneavoastră de la începutul pandemiei până acum? Nu ce ați văzut la televizor, care manipulează, nu ce ați văzut pe net, care manipulează! Voi spune pe față: MANIPULEAZĂ! Câți ați văzut sau cât ați auzit cu ochii [și cu urechile] dumneavoastră? Văd tot timpul imagini la televizor de la spitalul Covid de lângă noi. Nu știu de când sunt luate imaginile, dar nu corespund: corturi, oameni, agitații. Vedeți, e spitalul lângă noi, corturi, oameni agitații? Unde?!”, a întrebat el.

Părintele Tudor a mai spus că Biserica este singurul loc unde românii s-au unit și că interzicerea prezenței celor care nu sunt din Iași la pelerinajul Sf. Parascheva este un atentat la unitatea spirituală a poporului.

„Ne este drag să fim afară, știți foarte bine că suntem iubitori de străini. Chiar suntem iubitori de străini, că nu mai știu în ce altă țară ar putea fi ales primar un cetățean străin într-un oraș important, sau președinte sau prim-ministru să nu fie de naționalitate română. Dar de-aicea până la a mă înstrăina de credința mea, de credința noastră, cea care ne-a ținut de-a lungul timpului… Pentru că la Sfânta și acuma se vede că suntem UN popor. Altfel, am fost tare împărțiți. Asta este una dintre tarele noastre fundamentale ca popor. Dezbinați, dezbinați, dezbinați! Ardeleni, bănățeni, moldoveni, bucovineni, munteni, dobrogeni, olteni, dezbinați! Fiecare considerându-se mai presus de ceilalți și fiecare disprețuindu-i pe ceilalți într-un fel sau altul. Că unii sunt regățeni, că alții sunt mai cu moț. Și atunci, ce ne-a adunat pe noi de-a lungul timpului? Strict Biserica! Strict Biserica ortodoxă ne-a adunat într-adevăr! Și asta a făcut-o Sfânta și acuma. O face. Adună oameni acolo din toată țara. Și stau unii lângă alții, moldoveni cu maramureșeni, vin din Ardeal, venim și noi de-aici, din Muntenia, vin și din Oltenia, nu mai spun că vin și din alte țări într-adevăr.

În momentul în care se interzice, din diferite motive, tare superficiale și tare îndoielnice, accesul la Sfânta, se atentează la această unitate a noastră ca popor, unitatea noastră spirituală. Bineînțeles că putem face „city break”, cum se spune, în Iași, la mall-ul din Iași. Nu se supără nimeni. Ne putem sui în autocare să mergem până la Suceava. Nu se supără nimeni. Se supără cineva pentru că mergeau creștinii la Sfânta”, a predicat el, conform siteului Cuvântul Ortodox.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Va rog tare mult, unde slujeste Părintele Tudor Ciocan, îmi doresc să merg la Sfintia Sa. Datele de contact ale Sfntiei Sale, dacă mi le poate oferi cineva. Va multumesc!

    • Parintele slujește la biserica sf ierarh Nicolae, Spiridon, Nectarie şi Calinic, biserica situată în preajma școli nr. 58 (Petre Ghermez)

    • Slujeste la Biserica Sfintii Nicolae, Calinic, Spiridon si Nectarie . Biserica este situata pe Strada Pescărușului nr 9-11 .

      • E posibil sa participe la Sf. Maslu la Biserica “Sf. Ierarhi Nicolae, Calinic, Spiridon și Nectarie” -mietcurea, din str. PESCĂRUȘ, sect. 2, precum și la Biserica Hagiu, din proximitate Halei Traian – lunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate