joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc critică fenomenul culturii anulării și „colonizarea ideologică” care nu lasă...

Papa Francisc critică fenomenul culturii anulării și „colonizarea ideologică” care nu lasă loc libertății de exprimare

Papa Francisc a criticat luni „colonizarea ideologică” de actualitate care își face simțită prezența în anumite instituții publice, suveranul pontif văzând în ea expresia culturii anulării („cancel culture”), relatează AFP, citat de Agerpres.

„În numele protecției diversității, sfârșim prin a șterge sensul oricărei identități. Asistăm la elaborarea unei gândiri unice constrânse să nege istoria, sau chiar mai rău, să o rescrie în baza unor categorii contemporane, în condițiile în care orice situație istorică trebuie să fie interpretată potrivit hermeneuticii epocii.

Cred că este vorba despre o formă de colonizare ideologică ce nu lasă loc libertății de expresie și care, astăzi, ia din ce în ce mai mult forma «cancel culture», care invadează numeroase domenii și instituții publice”, a declarat Papa.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta a invocat și niște „agende tot mai mult dictate de un mod de gândire care neagă fundamentele naturale ale umanității și rădăcinile culturale care constituie identitatea a numeroase popoare” în pledoaria sa pentru libertate de exprimare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE