ACTUALITATEPapa Francisc critică fenomenul culturii anulării și „colonizarea ideologică” care nu lasă...

Papa Francisc critică fenomenul culturii anulării și „colonizarea ideologică” care nu lasă loc libertății de exprimare

Papa Francisc a criticat luni „colonizarea ideologică” de actualitate care își face simțită prezența în anumite instituții publice, suveranul pontif văzând în ea expresia culturii anulării („cancel culture”), relatează AFP, citat de Agerpres.

„În numele protecției diversității, sfârșim prin a șterge sensul oricărei identități. Asistăm la elaborarea unei gândiri unice constrânse să nege istoria, sau chiar mai rău, să o rescrie în baza unor categorii contemporane, în condițiile în care orice situație istorică trebuie să fie interpretată potrivit hermeneuticii epocii.

Cred că este vorba despre o formă de colonizare ideologică ce nu lasă loc libertății de expresie și care, astăzi, ia din ce în ce mai mult forma «cancel culture», care invadează numeroase domenii și instituții publice”, a declarat Papa.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta a invocat și niște „agende tot mai mult dictate de un mod de gândire care neagă fundamentele naturale ale umanității și rădăcinile culturale care constituie identitatea a numeroase popoare” în pledoaria sa pentru libertate de exprimare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate