ACTUALITATEO companie din Franța intenționează să le pună angajaților coliere pentru distanțare....

O companie din Franța intenționează să le pună angajaților coliere pentru distanțare. Sindicat: Un sistem comparabil cu cel pentru câini

Filiala franceză a grupului suedez Essity dorește să-și echipeze angajații cu un colier care să emită semnale sonore în caz că nu este respectată distanțarea fizică, inițiativă care a revoltat salariații și sindicatul companiei, transmite BFMTV, citat de SmartRadio.

Sindicatul companiei a reacționat printr-un comunicat de presă, acuzând că acest sistem este „comparabil cu cel care impiedică câinii să latre, deoarece colierele emit un sunet de 85 de decibeli imediat ce distanța nu este respectată”

„Ideea este de a disciplina angajații și de a-i subjuga”, spune revoltată Christine Duguet, reprezentantul sindicatului salariaților. Colierele vor ajunge în coșul de gunoi sau vor rămâne în dulapuri, a subliniat aceasta.

Pe de altă parte, conducerea grupului se apără invocând dorința de a „consolida siguranța angajaților” și dă asigurări că dispozitivul „va fi inactiv în toalete, în restaurantul companiei sau la infirmerie”.

„Dispozitivul nu include un sistem de geolocalizare și nu reține informații personale”, menționează firma.

Compania produce pentru diferite mărci prosoape de hârtie și batiste, șervețele igienice, scutece sau servetele demachiante și are 2.500 de angajați în Franța.

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate