marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEO companie din Franța intenționează să le pună angajaților coliere pentru distanțare....

O companie din Franța intenționează să le pună angajaților coliere pentru distanțare. Sindicat: Un sistem comparabil cu cel pentru câini

Filiala franceză a grupului suedez Essity dorește să-și echipeze angajații cu un colier care să emită semnale sonore în caz că nu este respectată distanțarea fizică, inițiativă care a revoltat salariații și sindicatul companiei, transmite BFMTV, citat de SmartRadio.

Sindicatul companiei a reacționat printr-un comunicat de presă, acuzând că acest sistem este „comparabil cu cel care impiedică câinii să latre, deoarece colierele emit un sunet de 85 de decibeli imediat ce distanța nu este respectată”

„Ideea este de a disciplina angajații și de a-i subjuga”, spune revoltată Christine Duguet, reprezentantul sindicatului salariaților. Colierele vor ajunge în coșul de gunoi sau vor rămâne în dulapuri, a subliniat aceasta.

Pe de altă parte, conducerea grupului se apără invocând dorința de a „consolida siguranța angajaților” și dă asigurări că dispozitivul „va fi inactiv în toalete, în restaurantul companiei sau la infirmerie”.

„Dispozitivul nu include un sistem de geolocalizare și nu reține informații personale”, menționează firma.

Compania produce pentru diferite mărci prosoape de hârtie și batiste, șervețele igienice, scutece sau servetele demachiante și are 2.500 de angajați în Franța.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE