ACTUALITATEO companie din Franța intenționează să le pună angajaților coliere pentru distanțare....

O companie din Franța intenționează să le pună angajaților coliere pentru distanțare. Sindicat: Un sistem comparabil cu cel pentru câini

Filiala franceză a grupului suedez Essity dorește să-și echipeze angajații cu un colier care să emită semnale sonore în caz că nu este respectată distanțarea fizică, inițiativă care a revoltat salariații și sindicatul companiei, transmite BFMTV, citat de SmartRadio.

Sindicatul companiei a reacționat printr-un comunicat de presă, acuzând că acest sistem este „comparabil cu cel care impiedică câinii să latre, deoarece colierele emit un sunet de 85 de decibeli imediat ce distanța nu este respectată”

„Ideea este de a disciplina angajații și de a-i subjuga”, spune revoltată Christine Duguet, reprezentantul sindicatului salariaților. Colierele vor ajunge în coșul de gunoi sau vor rămâne în dulapuri, a subliniat aceasta.

Pe de altă parte, conducerea grupului se apără invocând dorința de a „consolida siguranța angajaților” și dă asigurări că dispozitivul „va fi inactiv în toalete, în restaurantul companiei sau la infirmerie”.

„Dispozitivul nu include un sistem de geolocalizare și nu reține informații personale”, menționează firma.

Compania produce pentru diferite mărci prosoape de hârtie și batiste, șervețele igienice, scutece sau servetele demachiante și are 2.500 de angajați în Franța.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...