luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEO angajată a unei bănci din România a furat peste 1.3 milioane...

O angajată a unei bănci din România a furat peste 1.3 milioane de lei din contul unui client decedat

O angajată a unei bănci din România a pus la cale un plan, alături de un bărbat, prin care a furat 1.3 milioane de lei din contul unui client decedat, informează Fanatik.ro.

Timp de câteva luni, femeia a accesat sistemul informatic fără a avea dreptul și a furat bani din contul respectiv. După ce procurorii din Bihor au finalizat urmărirea penală, cei doi indivizi au fost trimiși în judecată.

Conform comunicatului, bărbatul este acuzat de mai multe lucruri. „Trimiterea în judecată a inculpatului P.P.G. în vârstă de 44 de ani pentru săvârşirea în calitate de autor, a infracţiunilor de: acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (13 acte materiale); efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (27 acte materiale); spălarea banilor; în calitate de instigator, a infracţiunilor de: uz de fals, fals în declaraţii, participaţie improprie la fals intelectual”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Femeia la rândul ei, a primit și ea acuzații: „B.F. în vârstă de 37 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, şi acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (12 acte materiale)”.

In perioada 2019-2020, cei doi au acționat împreună. „În fapt, s-a reţinut că inculpata B.F., în perioada 12.11.2019 – 18.03.2020, folosindu-se de calitatea sa de funcţionar bancar, a accesat fără drept, după decesul clientului P.I., datele informatice aferente contului bancar al acestuia, utilizând aplicaţiile informatice ale băncii, aflând astfel conţinutul contului bancar precum şi datele de identitate ale clientului şi a transmis toate aceste date de identificare inculpatului P.P.G., cunoscând că acesta le va utiliza pentru a transfera în mod fraudulos sumele de bani din contul defunctului“, au transmis procurorii, conform Observatornews.ro.

Cei doi au scos banii din conturi utilizând o procură notarială falsă. Ulterior, inculpatul P.P.G. în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în intervalul 19.03.2020 – 31.03.2020, folosindu-se de cartela cu numărul de telefon primit de la inculpatul P.R., pe care acesta din urmă l-a declarat cu ocazia împuternicirii în fals pe contul bancar al defunctului P.I.

Respectiv de userul şi parola primite de la inculpatul P.R., pe care acesta le obţinuse fraudulos, a activat şi accesat în mod ilegal prin intermediul aplicaţiilor bancare aparţinând băncii, internet banking şi mobile banking, contului bancar aparţinând defunctului P.I. şi a efectuat operaţiuni financiare, în mod fraudulos, constând în răscumpărare de obligaţiuni şi mai apoi transferul sumei totale de 1.373.300 lei către mai multe conturi bancare aparţinând unor persoane fizice şi juridice controlate prin interpuşi, sume de bani care au fost ridicate ulterior în numerar”, au completat procurorii.

Mai mult, pentru a nu fi blocat contul persoanei decedate, „Inculpatul P.P.G. i-a înmânat inculpatului P.R., o factura proforma fictivă emisă de S.C. C. S.R.L. în valoare de 1.249.500 lei către defunctul P.I., respectiv anexa 1 (contractul de vânzare-cumpărare), având ca obiect vânzarea-cumpărarea unui utilaj excavator hidraulic, pe care inculpatul P.R. a prezentat-o la data de 08.04.2020 a Agenţiei, pentru a justifica scriptic transferul sumelor din contul defunctului P.I”.

Unul dintre cei doi vinovaţi și-a recunoscut vina: „Cu inculpatul P.R. a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor”, mai transmite sursa citată.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate