joi, iunie 13, 2024
EDUCAȚIEMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu: E necesar acordul părinților pentru testarea elevilor. Ministrul...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: E necesar acordul părinților pentru testarea elevilor. Ministrul Educației a anunțat structura anului școlar

Copiii și profesorii cu simptome de COVID-19 vor fi testați cu teste antigen, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a spus că este nevoie de acordul informat părinților pentru testarea elevilor.

Voiculescu le-a transmis că o primii care pot interveni dacă un elev are simptome este părintele, care să îl evalueze și să îl țină acasă dacă are orice el de simptom care ar putea indica o infecție cu COVID-19.

„Este necesar din partea părinților să își exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educației și pe pagina Ministerului Sănătății un formular tip. Pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranță”, spune Voiculescu.

Acesta spune că vor exista teste rapide antigen la nivelul școlilor, o parte fiind deja distribuite prin DSP-uri.

Voiculescu a mai spus că nu este necesară o adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că, printr-un ordin, a fost stabilită structura anului școlar 2020-2021. Acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministerul a spus că astfel semestrul 1 va avea 14 săptămâni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Școala Altfel. Excepție vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice.

Ministrul a spus că materia va fi adaptată duratei celor două semestre. „Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a mai spus ministrul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE