joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATECOMITETUL pentru Schimbări Climatice le recomandă britanicilor să nu mai dea drumul...

COMITETUL pentru Schimbări Climatice le recomandă britanicilor să nu mai dea drumul la căldură seara în timpul iernii, pentru a face economie de emisii de CO2

Comitetul pentru Schimbări Climatice (CCC), un organism public, dar neguvernamental, a statuat că oamenii ar trebui să oprească radiatoarele în orele de vârf ca parte a unei campanii mai ample pentru realizarea „economisirilor de emisii”, scrie The Telegraph.

Într-un document referitor la „schimbări comportamentale”, – ale cetățenilor – organismul a recomandat britanicilor să „preîncălzească” casele în după-amiaza când consumul de electricitate este mai scăzut, pentru a opri căldura seara.

CCC a afirmat că măsura ar economisi bani familiilor, dar criticii au sugerat că motivul real al „recomandării” ar fi că sursele regenerabile nu vor putea furniza suficientă energie pentru a face față cererii la orele de vârf.

Sfaturile sunt conținute într-un document despre „bugetul de carbon”  care stabilește cum ar trebui să reducă Marea Britanie emisiile între 2033-37.

În acesta, organismul sugerează că persoanele cu sisteme de încălzire alimentate electric, cum ar fi pompele de căldură, ar trebui să oprească radiatoarele în serile târzii.

„Există un potențial semnificativ pentru economii de emisii, doar schimbând modul în care folosim casele noastre”, arată dosarul.

„În cazul în care casele sunt suficient de bine izolate, este posibil să fie preîncălzite înaintea orelor de vârf, permițând accesul la tarife mai ieftine care reflectă costurile reduse asociate cu operarea rețelelor și producerea de energie în timpul orelor de consum redus”, notează „experții”.

Organizația susține că până în 2033, toate casele nou construite și până la jumătate dintre cele ridicate după 1952 ar trebui să fie adecvate pentru un astfel de preîncălzire.

Dar criticii au afirmat că sfaturile reprezintă doar cel mai recent exemplu în care britanicii sunt îndemnați să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea vieții lor, astfel încât Guvernul să poată atinge obiectivele climatice.

Andrew Montford, directorul organizației Net Zero Watch, a declarat: „Rețeaua electrică scârțâie deja, iar idei absurde precum aceasta arată cât de mult se vor deteriora lucrurile.

„Este clar că sursele regenerabile sunt un dezastru în curs de desfășurare. Acum avem nevoie de lideri politici cu curajul să o recunoască.”

Craig Mackinlay, șeful grupului Net Zero Scrutiny din rândul deputaților conservatori, a adăugat: „Devine tot mai clar că respectarea bugetelor de carbon și a edictelor emise de CCC devine o farsă.

Legea privind Schimbările Climatice din 2008 va trebui modificată pentru a ne elibera de obiectivele amețitoare și impracticabile impuse populației de politicienii de altă dată.

Acest ultim sfat de a ne îngheța în serile reci arată doar adevărul că visul unei energii regenerabile abundente și ieftine este o farsă.

„Am intrat în politică pentru a îmbunătăți toate aspectele vieților alegătorilor mei, nu pentru a-i face mai friguroși și mai săraci.”

Un purtător de cuvânt al CCC a insistat că sfaturile vor aduce beneficii gospodăriilor și vor însemna că „casele vor fi în continuare călduroase, dar facturile pot fi reduse”.

Recomandările vin pe fondul unei agitații legate de planurile Guvernului de a interzice instalarea de noi cazane pe bază de combustibil începând din 2026 și de a forța locuințele să adopte pompe de căldură.

Guvernul a dat de înțeles că acum este pregătit să facă un pas înapoi, în contextul avertismentelor că această măsură ar putea crește sărăcia rurală și ar putea pune o presiune mai mare asupra rețelei electrice aflată în dificultate.

Restricții pentru TINE, dar NU și pentru MINE

Luna trecută, șeful CCC a dezvăluit că încă are o centrală termică pe gaz în propria sa locuință, chiar dacă comitetul său îndeamnă britanicii să treacă la pompele de căldură.

Chris Stark a afirmat cu mai mult de patru ani în urmă că era „interesat” să treacă la un sistem de încălzire electric, dar a recunoscut că nu a putut să facă acest lucru.

El a recunoscut, de asemenea, că pompele de căldură sunt prea costisitoare pentru mulți oameni și că este „foarte dificil” să le instalezi în apartamentele existente, precum cel în care locuiește el însuși.

Domnul Stark, care locuiește în Edinburgh, a făcut aceste remarci în timp ce era chestionat de parlamentari privind modul în care Guvernul poate îndeplini obiectivul său de a elimina cazanele pe gaz până în 2035.

El a recunoscut, de asemenea, că propriul său inginer este sceptic în ceea ce privește pompele de căldură ca înlocuitor viabil al încălzirii tradiționale și că „costul financiar este prea mare în acest moment”.

„Am o centrală pe gaz. Aș vrea să nu o am, dar locuiesc într-un apartament și este foarte dificil să instalez pompe de căldură acolo”, a declarat el Comisiei pentru auditul mediului din Camera Comunelor.

”Domnul care vine și îmi repară centrala pe gaz – aceasta se strică foarte des – îmi spune că pompele de căldură nu vor funcționa niciodată”, a concluzionat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Abia astept sa vad cum va fi in noua lume creata de globalisti si sustinuta de lingăii progresisti. Aia prosti vor fi tot prosti si o vor duce tot rau. Cei destepti care o duc acum mai bine tot asa o sa o duca. Prostul viseaza la malai!!

  2. Mâine poimâine consumul de gaz metan va fi interzis pentru anumite persoane. Așa va fi în toată lumea. Să mori de frig in propria casă va fi la ordinea zilei. Dacă ești “ascultător” statul îți va da posibilitatea să te încălzești cu gaz metan. Dar trebuie să fii ascultător, să ai identitate digitală “cu cip și antenă”, să-ți iei toate injecțiile, să fii complet insectivor, să aduci ode zilnice statului care te salvează de covid și încălzire globală. Ca turma de oi suntem ghidați un pic cate un pic acolo unde nu vrem să mergem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE