ACTUALITATE Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre o posibilă demisie: Voi continua activitatea și...

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre o posibilă demisie: Voi continua activitatea și reforma sistemului medical românesc

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă s-a gândit să demisioneze în urma tragediei de la spitalul din Piatra Neamț unde și-au pierdut viața 10 bolnavi, a răspuns că a luat decizia de a continua activitatea și reforma sistemului medical românesc, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul Tătaru a precizat că s-a gândit la ce însemnat această tragedie, la acei oameni care şi-au pierdut viaţa, la familiile acestor.

„Sunt 7 luni şi jumătate în care am girat sau gestionat o pandemie, într-un context în care tot ne întoarcem la acest sistem medical românesc. M-am gândit la tot ce a însemnat tragedie, m-am gândit la tot ce au însemnat acei oameni, m-am gândit la tot ceea ce au însemnat familiile lor, m-am gândit la tot ce a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală, că este în subordinea Ministerului Sănătăţii sau tot ce înseamnă autoritate locală. Atunci, făcând o analiză vis a vis de aceste lucruri, deciziile pe care le voi lua în continuare vor fi cele în care voi continua o activitate şi o reformă a sistemului medical românesc”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat luni dacă s-a gândit să demisioneze din funcţia de ministru.

El a adăugat că „dacă reuşeam în trecerea în starea de alertă să menţinem coordonarea acelor spitale la Ministerul Sănătăţii şi să avem o putere în a decide în interiorul acestor secţii şi acestor managemente, cred că puteam face mai mult”.

Reamintim că în luna aprilie, Tătaru anunța, potrivit Agerpres, că Guvernul a decis ca, în perioada pandemiei COVID-19, toate unităţile sanitare care se află în subordinea autorităţilor locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătăţii.

După cum a relatat R3Media, Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Neamț a anunțat că își va prezenta demisia din funcția pe care o deține, ca urmare a incendiului petrecut la secția de Terapie Intensivă a unității pe care o conduce.

Demisia managerului Micu este singura anunțată în urma tragediei în care 10 bolnavi și-au pierdut viața în incendiul care a cuprins, sâmbătă seara,  secția de terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite