ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre o posibilă demisie: Voi continua activitatea și...

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre o posibilă demisie: Voi continua activitatea și reforma sistemului medical românesc

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă s-a gândit să demisioneze în urma tragediei de la spitalul din Piatra Neamț unde și-au pierdut viața 10 bolnavi, a răspuns că a luat decizia de a continua activitatea și reforma sistemului medical românesc, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul Tătaru a precizat că s-a gândit la ce însemnat această tragedie, la acei oameni care şi-au pierdut viaţa, la familiile acestor.

„Sunt 7 luni şi jumătate în care am girat sau gestionat o pandemie, într-un context în care tot ne întoarcem la acest sistem medical românesc. M-am gândit la tot ce a însemnat tragedie, m-am gândit la tot ce au însemnat acei oameni, m-am gândit la tot ceea ce au însemnat familiile lor, m-am gândit la tot ce a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală, că este în subordinea Ministerului Sănătăţii sau tot ce înseamnă autoritate locală. Atunci, făcând o analiză vis a vis de aceste lucruri, deciziile pe care le voi lua în continuare vor fi cele în care voi continua o activitate şi o reformă a sistemului medical românesc”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat luni dacă s-a gândit să demisioneze din funcţia de ministru.

El a adăugat că „dacă reuşeam în trecerea în starea de alertă să menţinem coordonarea acelor spitale la Ministerul Sănătăţii şi să avem o putere în a decide în interiorul acestor secţii şi acestor managemente, cred că puteam face mai mult”.

Reamintim că în luna aprilie, Tătaru anunța, potrivit Agerpres, că Guvernul a decis ca, în perioada pandemiei COVID-19, toate unităţile sanitare care se află în subordinea autorităţilor locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătăţii.

După cum a relatat R3Media, Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Neamț a anunțat că își va prezenta demisia din funcția pe care o deține, ca urmare a incendiului petrecut la secția de Terapie Intensivă a unității pe care o conduce.

Demisia managerului Micu este singura anunțată în urma tragediei în care 10 bolnavi și-au pierdut viața în incendiul care a cuprins, sâmbătă seara,  secția de terapie intensivă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...