ACTUALITATEMinistrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila: Persoanele diagnosticate cu Omicron prezintă simptome minore

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila: Persoanele diagnosticate cu Omicron prezintă simptome minore

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, duminică dimineața, că, în cazul persoanelor din România infectate cu Omicron, simptomele sunt minore sau chiar inexistente, precizând că ambele sunt vaccinate, informează Gândul.

„La categoria veștilor bune este că simptomele sunt minore la persoanele diagnosticate cu Omicron. Nu sunt probleme deosebite, e adevărat ele au fost vaccinate, dar asta nu face altceva decât să pledeze pentru utilitatea vaccinării”, a spus Rafila, într-o declarație de presă.

El a adăugat că persoana cu simptome minore spune că are „dureri în gât și pare o răceală banală”. Ambele persoane continua să stea în izolare timp de 14 zile.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

El a vorbit despre măsurile care urmează să fie discutate la palatul Victoria, de la ora 11.00

„Vom face o analiză rapidă a situației și a eventualelor măsuri cât să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. În afară de faptul că știm că este mai transmisibilă, avem foarte puține răspunsuri cu privire la eficacitatea vaccinurilor și la evoluția clinică a bolii .(…) Încercăm să facem astfel încât să întârziem, trebuie să fim realiști. Probabil că în România există și alte cazuri de infectare cu Omicron. Înainte de 24 noiembrie au intrat multe alte persoane din spațiul sud-african. Măsurile care se iau sunt pentru încetinirea transmiterii, nu pentru limitarea transmiterii”, a spus ministrul Sănătății.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate sâmbătă în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud.

„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică (INSP) a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui”, se arată în comunicatul INSP.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate