marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEPreședintele Serbiei avertizează despre iminența unui mare război mondial, nemaivăzut de la...

Președintele Serbiei avertizează despre iminența unui mare război mondial, nemaivăzut de la Al Doilea Război Mondial încoace | VIDEO

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, spune că planeta se îndreaptă spre un conflict mondial, așa cum nu s-a mai văzut de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Sârbul a făcut aceste declarații cu o zi înainte de anunțul privind mobilizarea al lui Vladimir Putin. „Nu e greu de ghicit ce va spune președintele Putin în termeni generali. Presupun că vom trece de la etapa unei operațiuni militare speciale la un mare război și acum chestiunea care se pune unde vor fi granițele acestui conflict și dacă vom trece, poate într-o lună sau două, la un război major așa cum n-a mai fost de la Al Doilea Război Mondial încoace”, a spus președintele de la Belgrad pentru RTS, televiziunea de stat.

Vucici a mai adăugat că situația ar putea fi și mai neagră.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vedem câte o criză în fiecare parte a lumii. Cred că predicțiile realiste ar trebui să fie și mai întunecate. Poziția noastră e și mai slabă, de când ONU a fost slăbit și marile puteri au preluat-o, distrugând, practic, ordinea ONU în ultimele decenii”.

Aceste declarații au fost făcute cu o zi înainte ca președintele Rusiei să anunțe mobilizarea parțială în țara sa, afirmând chiar că nu va ezita să folosească arma nucleară, dacă este necesar.

Un studiu realizat de către Universitatea Rutgers a stabilit că un război nuclear între SUA și Rusia ar conduce la moartea prin înfometare a două treimi din populația planetei, în doi ani.

La începutul lunii septembrie, Vucici spusese că „trebuie să-și aleagă tabăra”, față de „noua cortină”, după cum îl înștiințaseră reprezentanții Franței și Germaniei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE