marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEMinisterul Sănătății anunță că România a primit 5060 de doze de vaccin...

Ministerul Sănătății anunță că România a primit 5060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței

Ministerul Sănătății și Comisia Europeană au încheiat un contract de donație în baza căruia România a primit joi, 5060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, informează Agerpres.ro.

Potrivit aceleiași surse, dozele de vaccin urmează a fi distruibuite către spitalele de boli infecțioase din marile orașe ale țării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa. Deoarece și în România au fost depistate persoane purtătoare ale virusului, dozele vor fi utilizate pentru imunizarea celor considerați a fi eligibili.

În cazul în care consideră necesar, spitalele pot decide să transfere vaccinul în mod gratuit către alte unități sanitare, dacă acestea vor face solicitări în acest sens.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Persoanele vizate de vaccinarea post-expunere sunt contacţii direcţi ai cazurilor de infectare. Este recomandat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii: între 4 şi 14 zile. Pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză de vaccin la un interval de 28 zile”, a precizat ministerul.

Dacă prima doză nu este administrată persoanei expuse în intervalul menționat de minister, atunci este foarte posibil ca vaccinul să nu poată preveni boala, dar potrivit specialiștilor, persoana nu va prezenta simptome severe.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE