duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor va propune plafonarea prețului lemnului folosit pentru...

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va propune plafonarea prețului lemnului folosit pentru încălzire

Ca urmare a crizei energetice care a pus în dificultate Europa, dar și a creșterii rapide a prețurilor la toate categoriile de produse, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lucrează la elaborarea unui proiect ce urmează a fi pus în aplicare pentru o perioadă de 6 luni și care vizează plafonarea prețului lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire, informează Cotidianul.

După ce elaborarea proiectului va lua sfârșit, acesta va fi propus Guvernului pentru aprobare.

„În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, constatăm o serie de creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații. În prezent, specialiștii noștri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezența în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Pe lângă plafonarea prețului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ își propune să aducă o serie de măsuri de protecție a cetățenilor, și anume, limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate