ACTUALITATEMii de angajați ai marilor companii din SUA, precum Mercedes sau Boeing,...

Mii de angajați ai marilor companii din SUA, precum Mercedes sau Boeing, se opun vaccinării obligatorii

Mii de angajați ai mai multor companii americane din sectoare ale producției de autovehicule, aparatură de zbor sau apărare se opun vaccinării obligatorii și caută să scape de mandatul decretat prin ordin prezidențial cu termen de conformare până pe 8 decembrie.

Repercursiunile refuzului de a se vaccina anti-COVID-19 înseamnă și pierderea locului de muncă, fapt ce a dus la proteste în unele companii, inclusiv din cadrul Boeing. Lucrătorii caută să scape de obligativitatea de a se imuniza inclusiv prin obținerea de derogări pe motive medicale sau religioase, transmite Reuters.

În Wichita, statul Kansas, aproape jumătate din cei aproximativ 10.000 de angajați ai companiilor din domeniul aeronautic Textron și Spirit AeroSystems rămân nevaccinați împotriva Covid-19, riscând să-și piardă locurile de muncă pentru a se opune mandatului federal care impune inocularea, potrivit unui oficial de sindicat.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vom pierde mulți angajați din cauza asta”, a spus Cornell Adams, șeful unui sindicat local al mașiniștilor. Mulți lucrători nu s-au opus vaccinurilor, potrivit acestuia, însă se opun ferm față de ceea ce ei văd ca o amestecare a guvernului în deciziile privind sănătatea personală.

Sindicatul districtual a angajat un avocat din Texas pentru a-i asista pe angajați și pentru a pregăti un potențial proces împotriva companiilor, dacă sunt respinse cererile de derogare de la vaccinare pe motive medicale sau religioase.

Mandatul obligatoriu a dus la proteste ale lucrătorilor din mai multe industrii din SUA, precum și în rândul oficialilor de stat din partea Republicanilor.

Opoziția față de imunizarea obligatorie ar putea face ca mii de lucrători americani să-și piardă locurile de muncă și să pună în pericol o redresare economică care este deja încetinită, spun liderii de sindicate, lucrătorii și directorii companiilor.

Mai multe conflicte juridice sunt posibile în ceea ce privește deciziile companiilor de a aproba sau nu derogările de la vaccinare.

Companiile vor avea o flexibilitate despre cum să implementeze mandatul, astfel să poată evita concedierile în masă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru producătorul aeronautic Boeing în SUA, mai mult de 7.000 de lucrători au aplicat pentru derogarea pe motiv religios iar aproape 1.000 caută să obțină excepții medicale, au declarat, pentru Reuters, persoane familiarizate cu acest subiect. Datele reprezintă aproape 6% din cei aproximativ 125.000 de angajați americani ai companiei, potrivit Publika.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...