OPINIICovid, sărăcie, caritate

Covid, sărăcie, caritate

Din informațiile pe care le deținem până acum, măsurile dure luate de guvernele lumii pentru controlul pandemiei vor arunca în sărăcie sute de milioane de oameni, inclusiv din zonele considerate de obicei prospere (Europa, America de Nord).

Zeci de milioane de afaceri mici și mijlocii au fost deja sau vor fi închise, ajutoarele primite de la stat pentru aceste întreprinderi fiind nule sau insuficiente. Sute de milioane de oameni vor ajunge la limita subzistenței, lipsiți de adăpost, hrană, apă… (ei, dar nu vor avea Covid, youpiii!!!).

Bineînțeles că marii multi-miliardari ai lumii, care și-au mărit averile în 2020 cu zeci de miliarde (Bezos, Gates, Zuckerberg, Soros etc), partizani înfocați ai măsurilor restrictive, nu vor ezita, nu-i așa, să pună la bătaie aceste averi pentru a salva omenirea….Sau nu??
Ceea ce mă duce cu gândul la anul 2003, când, proaspăt angajat la o firma respectabilă din Canada, am văzut la TV o reclamă făcută de o mare organizație de caritate, care își dedica eforturile spre a salva copiii săraci din Africa, Asia, America latină. Impresionat, și eu și soția ne-am înscris ca sponsori, donând în următorii 15 ani câteva mii de dolari anual. În schimbul donațiilor noastre, primeam din când în când poze și scrisori de la respectivii copiii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Toate bune, până când o anchetă de presă a dezvăluit că directorul respectivei organizații avea un salariu și bonusuri anuale de 250,000 dolari și conducea un automobil foarte scump, evident închiriat pe banii organizației.

În 2010 a avut loc marele cutremur din Haiti, care a lăsat fără adăpost zeci de mii de oameni. Sensibili din fire, și având numeroase legături cu Haiti (în Canada există o numeroasă emigrație haitiană), canadienii s-au pus pe trimis ajutoare – peste 200 de milioane de dolari în bani, haine, mâncare, medicamente. Pe lângă donațiile private, guvernul federal a mai adăugat alte 200 de milioane. Pentru a afla mai târziu că aceste donații treceau prin conturile și buzunarele a peste 10 000 de ONG-uri care operau în zonă, care își rețineau fiecare o importantă parte „administrativă”.

Toate astea m-au făcut mai reticent, așa că am preferat să trimit ajutoare direct acolo unde am știut exact care sunt nevoile, fără a mai trece, pe cât posibil prin numeroși intermediari. Ceea ce vă recomand călduros și vouă. Ajutați copii orfani, oameni săraci pe care îi cunoașteți. „Iubește-l pe aproapele tău”. Cu „departele tău” e mai greu.

Și acum, ca întotdeauna, criza COVID-ului va genera săraci și bogați. Ca de obicei, săracilor sau (sărăciților) li se vor oferi „salvări” – vaccinul cel de toate zilele și un blid de orez – care îi vor transforma în cetățeni dependenți de guverne, la rândul lor din ce în ce mai mult dependente de entități din umbră, despre care se știe prea puțin – patroni și mari acționari ai băncilor mondiale, companii de high tech, multinaționale. Ni se va povesti în continuare despre „egalitate”, vom fi speriați cu bau-baul atacurilor cibernetice ale Rusiei și cu pericolul fascismului (ceea ce va justifica controlul asupra comunicațiilor private), în timp ce mai marii care vor gestiona „egalitatea” vor deveni din ce în ce mai inegali….

Dar, cum spuneam, ce mai contează toate astea dacă scăpam de Covid, nu-i așa?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...