luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEMihai Neamțu: 8 realități care răzbat în ceața războiului propagandistic

Mihai Neamțu: 8 realități care răzbat în ceața războiului propagandistic

În ditamai ceața războiului propagandistic, cred că putem aduce și puțină lumină.

1. Decenii la rândul, Stânga occidentală a făcut jocul Rusiei, începând cu scursura berlineză numită Gerhard Schröder (fostul cancelar social-democrat al Germaniei, aflat astăzi în board-ul Gazprom) și terminând cu pro-comunista Mogherini (favorita lui Serghei Lavrov). Toți idioții utili ai lui Putin au împins agenda extremistă a politicilor verzi, menite să crească dependența Uniunii Europene față de Rusia.

Așa s-au închis centralele nucleare, așa s-a bătut palma pentru Nord Stream 2. Astăzi, Kremlinul bombardează Kievul cu avioane construite sau recondiționate pe banii Germaniei. În plus, criminalul din Kremlin (care i-a mituit pe Schroder, Fillon și atâția alți politicieni de carton din Occident) amenință Europa cu ridicarea prețului la gaze. Din păcate iarna, prin Hamburg sau Copenhaga, panourile solare n-au mult randament. Europa nu e Sahara.

2. Ani de zile, orice voce patriotică și democratică din SUA și UE a fost demonizată ca fiind xenofobă, extremistă sau putinistă. Apărai suveranitatea națională în raport cu directivele globaliste? Erai un populist. Astăzi, Rusia încalcă flagrant principiul suveranității Ucrainei. Răspunsul Stângii isterice? Atât politicienii, cât și jurnaliștii își dau ochii peste cap și devin, subit, apărătorii cauzei naționale a președintelui Volodimir Zelenski.

3. Prietenii noștri creștini-ortodocși ar face bine să-și amintească faptul că Vladimir Putin a implementat măsuri liberticide foarte dure pe timpul pandemiei (cu știutele discriminări de tip medical-certificaționist). Țări precum Suedia sau Anglia (unde avocata Șoșoacă n-are, totuși, mandat parlamentar) au organizat la Stockholm sau Londra proteste mai dure contra politicilor sanitare coercitive decât manifestațiile văzute la Moscova.

Dincolo de lista lungă de abuzuri, hoții, hărțuiri și asasinate la adresa opozanților săi, Putin a utilizat Biserica Ortodoxă Rusă pentru promovarea unei ideologii autoritariste și a unor politici belicoase, care n-au nimic de-a face cu Evanghelia lui Iisus Hristos.

4. Neomarxismul, încălzismul și ecologismul radical sunt ideologii convergente, de care Rusia și China s-au folosit pentru a dezbina popoarele Europei, pentru a sărăci clasa de mijloc, pentru a distruge familia tradițională și credința creștină, pentru a slăbi armata NATO (dar și cultura masculinității), promovând fie etatismul intervenționist, fie un leadership efeminat, lipsit de curaj și vigoare. Faimosul Green Deal va produce o nouă clasă de iobagi digitali. Denigrarea sistematică a Occidentului, cultura woke din Universități, plus susținerea unor organizații ca BLM & Antifa (și a altor grupări marxiste radicale ce profesează vechea dialectică ordine prin haos) au creat terenul perfect pentru ca faimoasele divizii online de Agitprop ale Moscovei să-și facă de cap.

5. La Davos, miliardarii lumii și politicienii de top au declarat că Donald Trump și patriotismul american sunt un pericol pentru pacea planetei, nu revizionismul lui Putin sau Xi Jingping. Astăzi, cetățenii din Ucraina trăiesc la limita infarctului iar chinezii din Taiwan sunt profund îngrijorați de viitorul familiilor lor. Pe fondul slăbiciunii unor lideri ca Joe Biden sau Justin Trudeau, asistăm la o resetare a granițelor și a sferelor de influență între marile puteri.

6. Multe din soluțiile experților și propunerile analiștilor de la Bruxelles vin cam târziu. Pentru Ursula von der Leyen prioritatea no. 1 a Comisiei Europene era, lunile trecute, vaccinarea obligatorie a copiilor…

7. Deși se imaginează probabil un Petru cel Mare sau Alexandru I, Putin va plăti scump pentru invadarea Ucrainei: economic, politic, existențial. Vladimir Vladimirovici merită să iasă din istorie așa cum a intrat în analele Rusiei: ca un ofițer KGB care a slujit o viață întreagă bolșevismul cleptocratic. Prietenii săi se mai găsesc doar în Venezuela lui Maduro.

În același timp, aventurierii, exaltații și toți belicoșii reprezentanți ai retoricii neocon ar trebui să-și amintească un mic detaliu: spre deosebire de Sadam sau Gaddafi, Putin deține un important arsenal nuclear. Pe lângă sancțiunile economice nemiloase la adresa Rusiei, eforturile diplomatice trebuie să continue. Rusia va exista și după debarcarea lui Putin, așa cum Italia a putut renaște după moartea lui Mussolini.

8. Vreme de 200 ani, Rusia s-a raportat la România ca un stat agresor (cu două excepții: 1877 și 1916). Ne-au furat teritorii, ne-au violat femeile, ne-au luat tezaurul, ne-au distrus țăranii și intelectualitatea. România aparține Europei și punct. Din vremea lui Ștefan cel Mare sau Iancu de Hunedoara, liderii noștri politici și corifeii culturii noastre au emulat, atât cât s-a putut, modelul occidental.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Articol semnat de Mihai Neamțu

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
  De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

20 COMENTARII

 1. 1,Trebuie adaugata neprihanita Angela Merkel
  8 , Trei sute de ani .La 1877 / 1878 ne-au luat sudul Basarabiei , In 1916-1917 , negociau , cu nemtii , impartirea Romaniei dupa razboi iar pe front se faceau , de multe ori , ca lupta ,

  Toate cele bune , Mihai !!!!!

 2. Probabil dl Somanescu tinteste in viitor postul de ambasador al Ucrainei in Romania.Omul cenzureaza orice opinie care iese din tipologia manipularii neomarxiste , care il deranjeaza personal ,fereasca Sfantul sa critici personajele dedicate tarii vecine si prietene ramase fara slujba la televiziunile de cascaval plus marile genii irosite ale Romanistanului ,Aurel Pop,Simion si Daniel.Trebuie sa intelegem,omul are si el superiori iar marele istoric Aurel nu i-a povestit niciodata despre masacrul de la Fantana Alba.Ce sa mai ,o gradina de ghiocei ale caror orgolii functioneaza doar cand e sa interzica dreptul la opinie.Este evident ca am ajuns o natie pe care a parasit-o curajul.

   • Uite, draga domnule Siomanescu. Poate ca domnul care posteaza sub porecla (nu foarte inspirata) de mai sus nu o sa aiba amabilitatea sa isi dezvaluie identitatea. Dar eu, imi pot declina identitatea (Cursaru Flaviu) si pot sa va asigur ca am dreptul sa citesc/gust/resping orice comentariu care priveste un articol aparut in spatiul public. Si acum, la ora aceasta, citesc postul domnului si nu imi dau ochii peste cap, nu vibrez de manie si nici nu sar la unii si la altii, necum la dvs, autorul.
    Asa…
    Va invit sa treceti si numele meu in registrul tinut de inaltele autoritati de cenzura si moralitate din Romania, iar cu proxima ocazie sa ma pedepsiti pentru ca nu am metaharisit sa fiu de acord cu spusele domniei voaste.
    Traiasca Securistanul, minunata patrie a minunatei noastre generatii de jurnalisti. Ura!
    Si la gara!
    PS Emailul pe care l-am trimis este real, domnule Somanescu. Faceti un raport la gmail si pt acesta, ca sa starpiti odata puii de lepre care nu se aliniaza.
    O seara buna
    F.

  • @jukov, ai perfectă dreptate. Cu părere de rău o spun. În atitudinea celor de la AUR a existat ceva recent care i-a deraiat grav de la ideea de „partid liber, antisistem”. Momentan sunt mai aprigi în apărarea „valorilor occidentale” decât partidele binecunoscute care ling blidele pe la Bruxelles.

   • Este real, nu am zis ca nu este. Ca si virusul. Dar masina de manipulare s-a pus din nou in miscare. Din nou minciuni, exagerari, ocultarea cauzelor reale ale conflictului. Se repeta povestea de acum doi ani, doar ca acum s-a schimbat ‘agresorul’. Nu mai e ‘virusul ucigas’, e Putin. Conducatorii lumii vor sa ne duca intr-o directie anume, razboiul e doar o metoda, un context. Pentru mine e evident acest lucru.
    V-am intrebat daca v-a inmuiat propaganda pentru ca articolul de fata nu numai ca nu risipeste ‘ceata razboiului propagandistic’ ci el insusi impinge lucrurile in directia propagandei. Asa, mai fin, ca pentru crestini suspiciosi la minciuna bruta

 3. Romania apartine Europei, dar Europa are cancer. Rusii violeaza femeile si Europa violeaza moralitatea si normalitatea.

 4. Mai este Regulamentul organic al lui Pavel Kiseleff… vis-a-vis de binele rușilor pentru noi. Iar România aparține de Europa în mod firesc și creștin ca o națiune suverană, dar nu și de ideologia lgbt.

 5. 1. Secretarul general al Națiunilor Unite a declarat că Ucraina nu a mai solicitat înregistrarea frontierelor din 1991, așa că statul Ucraina nu există !!!!

  2. În 04.07.2014 Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a făcut o declarație uluitoare, a cărei difuzare în media ucraineană și pe internet este interzisă. Conflictul dintre cele două țări a fost discutat în sesiunea Consiliului de Securitate al ONU.
  Potrivit Tratatului CSI, teritoriul Ucrainei este un district administrativ al URSS. Prin urmare, nimeni nu poate fi acuzat pentru separatism și schimbarea forțată a granițelor Ucrainei. Conform dreptului internațional, țara pur și simplu nu are granițe recunoscute oficial.
  Pentru a rezolva această problemă, Ucraina trebuie să finalizeze demarcarea granițelor cu țările vecine și să obțină acordul țărilor vecine, inclusiv Rusia, asupra frontierei lor comune. Este necesar să documenteze totul și să semneze tratate cu toate statele vecine (aici dacă am avea în acest moment politicieni patrioți și verticali, ne-am putea lua înapoi teritoriile istorice locuite de români).
  Rusia este succesorul legal al URSS (acest lucru este confirmat de deciziile instanțelor internaționale privind litigiile de proprietate dintre fosta URSS și țări străine), terenurile pe care se află Ucraina, Belarus și Novorossiya aparțin Rusiei și nimeni nu are dreptul de a dispune fără acordul Rusiei de aceste zone.
  Potrivit Memorandumului de la Budapesta și a altor acorduri, Ucraina nu are granițe. Statul Ucraina nu există (și nu a existat niciodată!).

   • desi absolut, dar absolut nimic nu justifica invazia rusa, problema majora a occidentului si a ucrainei in raport cu rusia era nerespectarea conditiei de neutralitate a ucrainei asumata in tratatul de la budapesta din 1994. altfel, exceptand aceasta invazie absolut barbara, orice altceva era poate cumva justificabil sau scuzabil sau de trecut cu vederea, de la anexarea crimeii, la rep. din est, etc, mai ales daca ne uitam la precedentul yugoslavia. nerespectand conditia de neutralitate, ucraina a calcat cumva pe bec, muti intelegand si respectand dreptul rusiei de mare putere, cel putin in imediata ei vecinatate. numai ca aceasta prostie absolut MONUMENTALA numita invazie (care este absolut reala) scuza, chiar justifica, orice altceva, inclusiv renuntarea la neutralitate.

 6. Observatie la pct.8 Romania apartine Europei si nu Sodomei (care este UE) asa cum bine a spus Bartolomeu Anania. Degeaba incercati sa induceti in eroare, Europa nu este UE, si valorile Europei nu sunt LGBT ci sunt crestine. Punct.
  Obs. Pacat de stiinta de carte a d-voastra.

 7. Iar a deschis gura Neamțu, coada de topor americană perfectă. Sub umbrela apărării drepturilor moderat creștine pe filiera republicană, Neamțu o repetă precum o babă surdă aceleași lozinci ale propagandei globaliste.

  A se observa că nici unul din aceste cozi de topor, gen Neamțu, Papahagi, Baconschi, nu au curaj să scoată o vorbă despre ucrainizarea forțată a românilor din Ucraina.

   • Domnule MS, sunteti formator de opinie, nu este domnul de mai sus platit mai mult in ruble decat sunteti d-voastra, haideti cu argumente pertinente va rog.
    Nu am vazut decat o argumentatie impotriva lui Putin si Rusiei, insa va rog nu este el dusmanul principal in situatia de fata.
    Pe noi nu ne omoara razboiul ci vaccinurile , copii nostri nu fac miocardita din cauza lui, ci tot a vaccinurilor.
    Din cauza unor situatii si induceri in eroare abil create cu multi ani inainte, Rusia e scoasa, principalul vinovat acum, insa noi romanii ne-am omorat singuri intelectualli in anii 50 din cauza unei ideologii pe care de buna voie si nesiliti de nimeni am aplicat-o propriului popor, si prin aceiasi metoda dl Neamtu incearca sa ne convinga acum.
    Si in fond domnul Neamtu pe cine apara de fapt, caci daca noi nu avem decat poze trucate si propaganda la greu cu ce se intampla in Ucraina acum, dumnealui deja si-a format o parere si arunca cu laturi numai de o parte a combatantilor.
    In primul rand noi ar trebui sa fim neutri, in vorba , actiune si simtiri, unde este neutralitatea, dl Neamtu, in ce moneda a fost platit, scolit, avut slujbe si trait bine incat sa ne verse in capul nostru tot ceea ce considera dumnealui ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate