miercuri, octombrie 9, 2024
ACTUALITATEMarius Tudor, consilier superior la Parlamentul European: Știați că după viermi, gândaci,...

Marius Tudor, consilier superior la Parlamentul European: Știați că după viermi, gândaci, larve și greieri pentru consum, Comisia Europeană mai are o listă de încă 8 insecte de aprobat în 2023?

Marius Tudor, Consilier Superior la Parlamentul European, spune că membrii Comisiei Europene (CE) vor să aprobe încă opt insecte pentru consum, în 2023, pentru a combate „schimbările climatice”.

Tudor afirmă că justificarea CE este aceea că oaia și vaca produc flatulențe, care conțin metan, iar acest „ingredient” ar contribui la încălzirea globală.  Din acest motiv, afirmă Tudor creșterea oilor și a vacilor trebuie să fie redusă, susține CE.

Totuși, s-a întrebat Tudor, de ce liderii europeni nu circulă cu trenul electric și merg cu avioane private.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Știați că după ce au aprobat, viermi, gândaci, larve și greieri pentru consum, CE mai are o listă de încă 8 insecte pe care vrea să le aprobe în 2023? Care este justificarea? Vă rog să fiți atenți la mintea diabolică pe care acești oameni o au.

Justificarea este următoarea: ei spun așa, vaca și oaia au flatulențe, care conțin metan. Și metanul influențează încălzirea globală. deci carnea trebuie să iasă din alimentația noastră, pentru că influențează încălzirea globală.

În justificare, ei spun așa, dacă greierii prăjiți și salata de viermi ar înlocui friptura sau hamburgerul atunci s-ar limita încălzirea globală. Sunteți nebun? Cum adică: greierul sau salata de viermi stimulează încălzirea globală? Păi care încălzire globală? Dacă era așa, atunci Zelenski de ce a venit aici (la Bruxelles- n.r.) cu avionul privat al lui Macron și nu cu trenul electric?

Nu de la vârful națiunilor se dă un exemplu bun? A ales să vină cu un avion care poluează infinit mai mult decât o vacă sau o oaie”, a explicat Marius Tudor într-o transmisiune directă de la Bruxelles.

Reamintim că UE a aprobat patru insecte pentru mâncare.

Anul trecut, în luna iulie, EFSA a emis o evaluare pozitivă cu privire la larvele de gândaci și s-a evaluat siguranța consumului de preparate congelate și liofilizate ale acestei insecte.

Larvele pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. De asemenea, pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste, analogi de carne și produse de panificație.

Comercializarea larvei gândacului de bălegar în Uniunea Europeană a fost autorizată în luna ianuarie 2023.

Pe lângă aceasta, celelalte insecte permise sunt viermele de făină (Tenebrio molitor), lăcusta migratoare (Locusta migratoria) și greierul domestic (Acheta domesticus), fie sub formă congelată, uscată sau pudră.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Nu s-a gândit nimeni că fără vaci nu avem larve de bălegar! Pe de altă parte incendiile de păduri (majoritatea provocate de dezaxați) au făcut bioxid de carbon mai mult ca tot metanul generat de văcuțe! Intrebare pentru geniile de la “Comisia” (adică pentru comisarii) europeană: noi mai avem voie să cultivăm fasole și să o mâncăm? Eventual inventează respectivii niște saci la purtător pentru flatulențele generate de specia umană???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE