ACTUALITATEMarea Britanie își retrage unii membri ai ambasadei de la Kiev, după...

Marea Britanie își retrage unii membri ai ambasadei de la Kiev, după anunțul similar făcut de SUA

Marea Britanie a început să-și retragă membrii ai ambasadei din Ucraina, pe fondul avertismentelor privind o invazie rusă, potrivit BBC, informează Gândul.

Mișcarea vine pe fondul deciziei SUA de a chema înapoi în țară familiile angajaților de la ambasada din Kiev, relatează sursa citată.

Oficialii britanici au spus că nu au existat amenințări directe la adresa diplomaților, dar aproape jumătate din personalul care lucrează în Kiev se va întoarce în Marea Britanie.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Anunțul vine după ce Statele Unite au chemat înapoi în țară familiile personalului ambasadei lor din Kiev, spunând că o invazie a Rusiei ar putea avea loc „în orice moment”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Am autorizat plecarea unora dintre angajații de la Ambasada din Kiev şi am dispus ca toţi membrii familiilor angajaților să plece”, a declarat oficialul într-un briefing de presă.

De asemenea, departamentul de stat american şi-a avertizat cetățenii să nu călătorească în Ucraina şi Rusia din cauza tensiunilor permanente şi a „potențialului de hârțuire a cetățenilor americani”. Gradul de risc pentru călătoriile în Ucraina a ajuns la nivelul 4  din cauza „amenințării crescute privind o acțiune militară rusească”.

Ambasada SUA din Kiev continuă să funcționeze şi însărcinatul cu afaceri Kristina Kvien rămâne acolo.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate