OPINIILașitatea HoReCa și a sectorului cultural

Lașitatea HoReCa și a sectorului cultural

S-a ieșit în stradă împotriva restricțiilor iraționale ale guvernului.  Nu împotriva „pandemiei” cu mint jurnaliștii cumpărați la kilogram de către guvern. Măsurile sunt nu doar antiștiințifice (pentru că generează înghesuială socială în numele distanțării sociale) ci și pentru că sunt anticonstituționale (nu sunt legi ci decizii administrative fără suport parlamentar, motiv pentru care amenzile sunt ilegale și peste tot în lume sunt anulate ulterior de instanțe).

Așadar avem supracontrol guvernamental lipsit de coerență sanitară, exces executiv permanentizat venit tocmai de la cei care lăudau statul de drept și criticau ordonanțele de urgență. Niciodată de la Revoluție bocancii statului nu au călcat astfel libertățile constituționale. Nu uitați, Constituția este creată tocmai pentru a limita puterea statului în asemenea circumstanțe excepționale.

Obiecția adusă protestelor este că ele au fost „politizate”. În fapt, deși anumite cercuri s-au implicat, este clar că o masă mare de oameni a protestat fără altă agendă decât libertatea. Iar protestele au devenit o problemă politică tocmai pentru că cei care trebuiau să se manifeste economic și civic au defectat cu lașitate. Sub presiunea mașinii de propagandă finanțată de guvern cu milioane de euro, oamenii atacați direct nu doar în libertățile lor constituționale dar și în baza economică a subzistenței lor NU au făcut nimic, așteptând soluția de la cei care au creat problema, sau au așteptat să protesteze alții în locul lor.

Ilustrativă pentru această OBEDIENȚĂ a fost fandoseala lui Tudor Chirilă mare „erou” al protestelor atunci când acestea erau trendy, aplaudate de mass-media, fără amenzi și dădeau bine la snobismul „civic”. De această dată el s-a dezis cu LAȘITATE de protestele „politizate” (ca și cum celelalte nu erau politizate) și în schimb a preferat SĂ CERȘEASCĂ de la guvern „pachete asistențiale”. La fel au făcut și alți artiști care protestând nu au contestat legalitatea măsurilor care interzice oamenilor dreptul de a munci, ci au protestat doar pentru a cerși, în schimbul obedienței, pachete asistențiale.

La un alt nivel se prezintă lașitatea HoReCa. Deși vorbim de o putere de alt ordin, HORECA este prin multe fire apropiată puterii datorită speranței că puterea actuală ar fi „pro-business”. Este ironic de aceea că tocmai această putere „pro-business” lovește cu sete în capitalul național pentru care nici o ambasadă sacră nu poate să intervină să facă presiuni. Ca atare, în loc să atace legalitatea măsurilor aberante eventual în instanță, Horeca „negociază” cu Guvernul tocmai introducerea „pașaportului verde”. Altfel spus, guvernul vrea să șantajeze HoReCa să promoveze ei discriminarea sanitară ilegală care să apară ca emanând de la „societatea civilă responsabilă” nu de la autoritățile care aplică ideologia corporațiilor. Avertisment pentru Horeca: când vrei să criminalizezi jumătare din potențialii tăi clienți, destinul tău este falimentul. Aceste măsuri aberante fascistoide vor fi penalizate prin boicotul de masa oamenilor care nu sunt spălați pe creier de mașina de propagandă și preconizăm că Horeca va fi nevoită să denunțe pașapoartele sanitare ilegale, deși nu din liberalism ci din oportunism financiar.

Artiștii și Horeca au preferat  cu lașitate asistanatul în schimbul obedienței. În loc să fie în stradă împotriva celei mai grave încălcări a drepturilor lor, ARTIȘTII (care se cred mari anarhiști când e vorba de a înjura fără nici un risc valorile și tradițiile poporului mai ales pe bani buni) și HORECA (care se cred foarte liberali pentru că luptă cu abuzurile fiscale sau birocratice ale statului) au preferat să cerșească „pachete de susținere” validând sabotarea fără precedent a economiei țării de către un guvern care aplică o ideologie globală construită de multă vreme de corporațiile Big Tech și Big Pharma tocmai pentru a legitima această suprareacție fără precedent destinată accelerării proiectelor de generalizare a supravegherii și a controlului digital al societății

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...