ACTUALITATEJurnalistul Paul Andrei, reacție la un articol Recorder despre banii publici dați...

Jurnalistul Paul Andrei, reacție la un articol Recorder despre banii publici dați bisericilor pentru reabilitare: Băi, ești nebun? În sinea mea, credeam că cele peste 70 de milioane de euro cheltuite cu renovarea TNB au fost dați din buzunarele actorilor români

Jurnalistul și producătorul TV, Paul Gabriel Andrei, a reacționat la ultimul articol Recorder despre Biserica Ortodoxă Română.

Andrei scrie că materialul nu aduce nimic nou și cine se uită, „pierde 52 de minute din viață”.

„Cum stăteam eu așa și mă uitam cum dă Ronaldo iar recordurile peste cap, îmi apare în feed “O nouă investigație marca Recorder”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Îl văd pe Patriarhul Daniel desenat și titlul “Clanul Marelui Alb” și îmi zic “băi, băieții ăștia își fac treaba foarte bine. Pentru publicul la care se adresează, ating exact coarda sensibilă.”

După investigația de acum câteva zile cu “Catedrala Prăduirii Neamului” în care ni se prezenta că cimentul a fost mai scump de 5 ori decât prețul inițial eram curios ce grozăvie au mai descoperit băieții aceștia. Eu mutând-mă deja de câteva ori la viața mea cu casa nu am fost impresionat de precedenta anchetă deoarece știu că niciodată când construiești ceva nu se potrivește socoteala din târg cu cea de acasă. Ba, din contră. Și nu sunt eu beneficiarul de vină ci inflația, piața, muncitorii, firmele și vântul. În plus, să nu uităm că în 2010 a început construcția, multe se schimbă de atunci și până acum.

Apoi, tot la precedenta ancheta ni se spunea că Patriarhul a săvârșit marele păcat de a face din BOR o instituție profitabilă. Că în 2007 când a venit el la conducere profitul era de 30 de milioane pe an, iar acum de peste 100. Și asta ar trebui să fie privit drept un lucru rău. De parcă ar fi benefic pentru atei și credincioși ca Biserica să aștepte și mai mulți bani de la stat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dar să revenim la ancheta prezentată astăzi. Mărturisesc că nu am de gând să-mi pierd 52 de minute din viață urmărind un reportaj care îmi spune că “Biserica Ortodoxă este una dintre cele mai puternice și mai influente organizații din România.”

Păi, bravo, e foarte bine să fie așa, de ce îmi prezinți iar un lucru eminamente pozitiv ca fiind rău? Înțeleg că unii ar dori să n-aibă niciun fel de putere, însă pentru binele acestei nații, să o lăsăm să fie puternică și influentă. Zic și eu. Mă rog, mergem mai departe.
Așadar despre ce e noua anchetă care promite să zguduie din temelii Biserica Română? Păi despre asta: “La capătul a opt luni de documentare, am descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.”

Deci jurnaliștii de la Recorder s-au deghizat în enoriași, probabil, și au descoperit în 8 (opt) luni că…tobe, tobe, tobe… sunt biserici construite și reabilitate din bani publici. Băi, ești nebun? Se aștepta cineva la asta? Eu unul sunt șocat, recunosc. În sinea mea, credeam că cele peste 70 de milioane de euro cheltuite cu renovarea Teatrului National din București au fost dați din buzunarele actorilor români.

Deci ăștia care reprezintă statul au mai făcut ici și colo biserici noi și au zugrăvit altele vechi din banii noștri ai tuturor? 😅 Doar eu îmi aduc aminte că vreo 89% dintre români se declarau credincioși la ultimul recensământ? Păi din banii cui voiați mă să se facă? Ai nigerienilor sau ai norvegienilor? 😁

Am fost și eu lung, dar măcar nu v-am pierdut 52 de minute din viață. Ne putem uita la meciurile din preliminarii în continuare. Seară bună!”, a scris Andrei pe pagina sa oficială de facebook.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

17 COMENTARII

 1. Nene, stai jos cu corectitudinea ta!
  Corect ar fi ca BOR să ceară în instanță tot ce i-au confiscat comuniștii pe care tu încă îi aplauzi, în batjocura morților din decembrie ’89.
  Apoi, iară zic, ai sărit peste fraza cu renovarea TNB?
  De trei decenii ne fură tot soiul de milionari/miliardari de pripas în complicitate cu “aleșii” Neamului. Dar o seamă de idioți utili au o unică și eternă obsesie: Biserica. Păi să nu vă bănuiască lumea de cel mai mizerabil caracter?

  • Hai nu zău!!!!?
   Bisericii trebuie să i se confiște tot, absolut tot!
   Pentru ce are nevoie de terenuri, de păduri????
   Să facă popii afaceri?

 2. Recorder înseamnă Soros. Piticii ăia sunt finanțați de sorosism ptr că Daniel le cam stă ca ghimpele în coastă. De ce nu fac ăștia de jmenurile alcolice Monik Macovei sau a lu Dan Barna? smplu. Finanțatorii lor și Macoveui au aceiaș stăpîni

 3. In alta ordine de idei daca ar face cineva o ancheta cum a fost construita arena nationala….la care apropus nu se poate inchide copertina de deasupra din motive tehince si de securitate. Cunosc inside tips despre cum s-a ”s-a lucrat ” acolo cu bani publici. Diferenta este ca FRF plateste bien si nici un ziarist nu risca sa deranjeze patroni de la FRF.

 4. O minciunia ordinara scrisa de Paul Andrei. Incearca sa duca discutia in alta parte, sa prosteasca cititorii mai slabi de minte.
  Nu e problema mare ca se aloca bani de la buget, asa e legea care permite.
  Problema e ca din banii aia nu se executa lucrarile corect ci se acorda discretionar la firme din cercul de infractori ai PreaNesimtitului. Dobitoacelor!
  Concursuri trucate cu devize de lucrari umflate din pix, imbecilule!

   • Vorbesc strict pe materialul publicat de recorder, ca despre asta discutam. Tu l-ai vazut macar? Ai inteles ce se vorbeste acolo?
    In acelasi reportaj sunt prezentate aspectele de care zic. Tu comentezi in necunostinta de cauza, vezi materialul si mai vorbim

 5. Păi nu prea este corect. Cultele trebuie să fie finanțate strict de către credincioși. NU DE LA BUGET!!! Te declari credincios la fisc și dai o cotizație, anuală sau lunară, din care să aibă popii salariu și să se construiască biserici, CĂ AȘA ESTE CORECT!!!

  • Nene, stai jos cu corectitudinea ta!
   Corect ar fi ca BOR să ceară în instanță tot ce i-au confiscat comuniștii pe care tu încă îi aplauzi, în batjocura morților din decembrie ’89.
   Apoi, iară zic, ai sărit peste fraza cu renovarea TNB?
   De trei decenii ne fură tot soiul de milionari/miliardari de pripas în complicitate cu „aleșii” Neamului. Dar o seamă de idioți utili au o unică și eternă obsesie: Biserica. Păi să nu vă bănuiască lumea de cel mai mizerabil caracter?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate