joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEJudețul Iași | Producătorii locali de mere au aruncat merele din livezi...

Județul Iași | Producătorii locali de mere au aruncat merele din livezi pe câmp: Niciun magazin nu vrea să le cumpere, preferă mere din import

La Fălticeni, producătorii au fost nevoiţi să arunce tone de mere, din cauza faptului că nu există cerere. Marile magazine preferă să aducă fructe din import, în loc să încurajeze producția din țară, scrie Bună ziua Iași.

„Oamenii nu vor să le ia nici pe gratis”, spune unul dintre producători, scrie sursa citată.

Ionel Custrin, un producător local din Fălticeni, a cărui familie are o livadă de mere de peste un hectar, se plânge că a fost nevoit să arunce merele pentru că nu le mai voia nimeni. Este vorba despre mere din soiurile golden sau idared ținute în beci, la rece, și care sunt în continuare foarte bune.

„Au stat la beci, dar nu am avut ce face cu ele și le-am aruncat. Nu vrea nimeni să le ia, doar să le ducem noi”, mai spune el.

Din cauza secetei, este de așteptat ca producția de anul acesta să nu fie una prea bună, iar acest lucru se va întâmpla și anii viitori.

„Cred că în doi-trei ani tăiem livada și lăsăm terenul arabil”, mai declară producătorul.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

 1. donatie la ambasada Japoniei:
  Adresă: Șoseaua Nicolae Titulescu 4-8, București
  Program: Închis ⋅ Deschide lun. la 09
  Număr de telefon: 021 319 1890
  Incepand cu data de 01 iunie 2022, programul de lucru cu publicul la ghiseele Ambasadei Japoniei va fi urmatorul: Luni – Vineri: 09:00 – 12:30, …

 2. D-l Ursan (nu Șerban) a publicat anul trecut o înregistrare a „procesului” lui NC, în proprietatea unui revoluționar, fost inginer ceaușist de prelucrare prin așchiere, scriitor și custode al Revoluției în libertate. Timișorean.

  Din film lipsea (inclusiv) o replică a lui NC: „România va fi distrusa!” (TVRL nu o tăiase, în ’89!)

  Cum se explică disponibilitatea de a importa și imposibilitatea de a da gratuit ? Probabil fiindcă importatorii sunt „unși” (de economia de piață liberă!) pentru a importa, în timp ce „pomana” („ajutor” – aproximativ pe slavonește) nu aduce „agenților economici” nimic în buzunare. Din minunile economiei de piață, domniei legii, liberei inițiative etc.

  Articolul nici măcar nu explică de ce ramura locală a BOR nu le-a acceptat. Erau producătorii necredincioși (și nu s-au gândit la BOR) ? Nu știuse BOR nimic de situație ?

  Stânga americană susține că lumea se schimbă. Iar rușii susțin că țările-colonii vor rămâne colonii. Dacă de comunism au fost salvate de mulți binevoitori, din Democrație nu le va scoate nimeni – nici măcar Rusia, China (care se au bine cu „libera inițiativă”) ori … Iranul sau Coreea de Nord. Nu va interesa pe nimeni.

 3. Ar putea sa isi cumpere echipament – care nu e scump – si sa faca suc din ele. Sigur sucul se va cauta. Stiu in Prahova un caz, care tot asa suparat ca nu le ia nimeni, asta a facut. Si nu a taiat livada!

 4. IDIOȚI. Chiar, unde sunt vechile depozite din vechile CAP-uri? Că sigur erau .
  Cat despre stat, sunt ăia pe care i-au votat ei de atâtra timp.

  De ce nu încearcă cu o asociere pentru a face compot, spre exemplu?

 5. In cazul asta era foarte bine sa existe acolo in zona o facilitate agro-industriala care sa faca suc de mere.
  Sucul de mere ambalat se vinde in magazine!

 6. nici sa iti versi frustrarea aruncandu-le nu e atitudine buna. Daca esti inteligent le pastrezi pt la anul, cand vom manca si radacini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate