ACTUALITATEItalia își riscă economia de dragul vaccinării: Permisul „verde” de sănătate devine...

Italia își riscă economia de dragul vaccinării: Permisul „verde” de sănătate devine OBLIGATORIU pentru toți angajații. Milioane de oameni vor rămâne fără loc de muncă

În Italia, permisul de sănătate („certificatul verde”/ green pass) devine obligatoriu, începând de vineri, pentru toți angajații publici și privați, informează Sud Ouest.

Cei care nu se conformează, adică care refuză să se vaccineze sau să se testeze periodic contra cost, vor fi concediați și ulterior amendați. Milioane de oameni sunt afectați de această măsură. Totodată, acești nu au voie să solicite dreptul la muncă de acasă („remote”), pentru a ocoli regula.

Angajatorii care nu reușesc sau care refuză să efectueze controale în acest sens se confruntă cu amenzi. Introdus în august pentru muzee sau restaurante, permisul de sănătate include fie un certificat de vaccinare, fie dovada vindecării, fie un test negativ efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vaccinul era deja obligatoriu pentru personalul medical, iar profesorii trebuie să prezinte permisul de sănătate. În Italia, proteste masive au avut loc frecvent în ultima perioadă.

Măsura a stârnit sâmbătă proteste intense la Roma, unde mii de italieni au devastat sediul primei confederații sindicale CGIL și au agresat lucrătorii din domeniul sănătății dintr-un spital.

Aproximativ 250.000 din cei 3,2 milioane de angajați la stat nu sunt vaccinați (7,8%), dar, în sectorul privat, cifra se ridică la aproximativ 2,2 milioane de persoane din 14,6 milioane de angajați (15%), un risc asupra redresării economice. Așadar, aproape 2,5 milioane de oameni vor fi afectați în mod direct de această lege dură.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

După anul 2020, Produsul Intern Brut (PIB) al Italiei a scăzut cu 8,9%, așadar această măsură este, realmente, un risc major pentru economia republicii.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. din Italia va porni revoluţia…asa cum a plecat si “criza covrig” in Europa anul trecut cu “milioanele” de morti din Lombardia si cu scenetele alea bine regizate cu paturi aranjate in curtea spitalelor si oameni care isi faceau cu mana din balcoane cu afise Totul va fi bine…sa-i prostim pe prosti…

  2. Impropriu spus și-o riscă din moment ce planul e tocmai s-o șubrezească suficient măcar cât să devină și mai dependenți de străini. Apoi, faptul că mai puțin de 10% sunt nevaccinați arată și că argumentul cu majoritatea pică, altfel ar trebui să-și țină gura și să se supună din moment ce ăilalți mulți au decis, nu? Poate că la noi merge pe moment, în cazul de față, că majoritatea e nevaccinată, dar nu e o tactică bună pe termen lung. Important e fondul problemei, nu niște termeni vagi care au căpatat în timp diverse conotații, pe care le luăm acum de bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...