Ambasada Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka s-a deschis la București, în prezența autorităților ambelor țări, miniștrii Luminița Odobescu şi Ali Sabry, informează România Liberă.
Astfel, reprezentanții celor două state au semnat primul program de cooperare în domeniile Educaţiei, Ştiinţelor, Culturii, Mass-Media, Tineretului şi Sportului între Guvernele României şi Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka.
Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat că deschiderea Ambasadei Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka la Bucureşti arată felul cum crește importanţa relaţiilor României cu statele din zona Indo-Pacificului.
Un subiect la ordinea zilei a fost situaţia lucrătorilor srilankezi în România. Minstrul român a susținut că acești lucrători contribuie la menținerea relațiilor dintre țări. Ministrul Ali Sabry a precizat că miercuri are programată o întâlnire cu ministrul român al Muncii.
„Trebuie să dezvoltăm turismul şi schimbările pe piaţa muncii şi trebuie să spun că în timpul şederii mele aici m-am întâlnit cu srilankezi şi m-am bucurat că au venit la mine şi au vorbit cu mine şi i-am întrebat cum se simt şi mi-au spus că în România se simt ca acasă. Oamenii sunt foarte primitori, foarte călduroşi, foarte ospitalieri şi este un avantaj foarte mare pentru noi să avem contact uman. Cred că asta este fundaţia relaţiilor noastre şi ne dă încrederea că aceste lucruri vor duce la o colaborare şi mai mare între cele două naţiuni ale noastre”, a declarat ministrul srilankez Ali Sabry.
Ciucă (PNL) vrea și mai mulți srilankezi în România
Președintele PNL și candidat la președinție Nicolae Ciucă a scris într-o postare pe Instagram că vrea și mai mulți srilankezi care să lucreze în România. Ciucă dorește „simplificarea accesului cetățenilor sri lankezi pe piața muncii” din țara noastră.
„L-am primit astăzi la Senat pe Mohamed Ali Sabry, ministrul Afacerilor Externe din Sri Lanka. Discuția a vizat impulsionarea relațiilor economice, simplificarea formalităților de acces al cetățenilor srilankezi pe piața muncii din România și atragerea de investitori români în procesul de privatizare derulat acum în țara sa.
Înaltul oaspete a apreciat contribuția României la facilitarea exporturilor alimentare ucrainene. Sri Lanka este una dintre țările care depind de cerealele provenite din Ucraina.
Am discutat, totodată, despre întărirea colaborării parlamentare prin reactivarea Grupului de prietenie România-Sri Lanka din legislativul de la București”, a scris Ciucă.
“Sri Lanka este una dintre țările care depind de cerealele provenite din Ucraina.”
-pt. ca guvernul lor a decis un experiment:
agricultura trebuia sa fie BIO in integralitate,
s-a ajuns la foamete.
in rest discutam dupa prima serie de violuri comise de sri-lancheji.
Dacă mai vreți democrație, comandați cu încredere. Vi se va da oricum.
Oamenii din Sri Lanka e și dânșii oameni. Care-i problema ? Că sunt … „comuniști” ? Că nu-s … americani (adică bogați) ?
Ori că n-au … gene albe ? Nu cred – nu-i românul așa rău … doar se teme și el, ca tot omu’ …
Da’ ne povestiți ce-a făcut Democrația pe-acolo, de-au ajuns să vadă România drept paradis ?
DECI: jaful democrat de după 1989 cine și cum îl va plăti ? Domnul, probabil – prin mijloace specifice.