luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEElevii ucraineni se vor putea înscrie în clasa a IX-a în licee...

Elevii ucraineni se vor putea înscrie în clasa a IX-a în licee românești, fără examenul de Evaluare Națională, pe locuri speciale, peste numărul maxim de elevi

Copiii ucraineni cu statut de elev în sistemul național de învățământ din România vor putea să se înscrie în clasa a IX-a, pentru următorii doi ani școlari, fără să susțină Evaluarea Națională, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, informează EduPedu.

Aceștia se vor putea înscrie pe locuri speciale, peste numărul maxim de elevi cuprins în clasă, potrivit unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului Educației, precizează proiectul de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii educației naționale, pus în dezbatere de Ministerul Educației.

Potrivit documentului, măsura este luată „luând în considerare faptul că în România dreptul la învățătură este asigurat prin învățământul general obligatoriu, prin învățământul liceal și prin cel profesional și reprezintă un drept fundamental statuat de prevederile art. 32 din Constituția României, republicată, precum și faptul că nu există un cadru legal apt să asigure acordarea dreptului de educație în această situație specială pentru refugiații proveniți din Ucraina, care au dobândit statut de elev în România”, fapt pentru care „se impun modificările și completările necesare pentru acordarea dreptului la educație și pentru aceștia”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. În tot răul ș’un bine. Astfel acei români dezrădăcinați, marea parte a celor ce-și zic ucrainieni, vor revenii în matcă reînvățînd limba strămoșilor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate