marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEÎn plină primăvară, în România a NINS

În plină primăvară, în România a NINS

Deși suntem în a doua lună de primăvară, se pare că nu scăpăm de vremea friguroasă, în unele zone ale țării dar și în Serbia înregistrându-se ninsori cu strat serios de zăpadă.

Astfel,purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Dan Bucă, a anunțat, joi că stratul de zăpadă depus în urma ninsorilor din ultimele ore este consistent, iar pe DN 18 în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) din Munţii Rodnei s-a intervenit cu utilajele de deszăpezire.

„Pe DN 18, în Pasul Prislop (drumul de legătură dintre judeţul Maramureş cu judeţul Suceava n.red.) s-a acţionat preventiv cu un utilaj cu lamă şi răspânditor. S-au împrăştiat opt tone de material antiderapant. Circulaţia rutieră se desfăşoară fără probleme în pasul montan. Spre vârful pasului montan se semnalează ceaţă”, a spus Dan Bucă, conform Cotidianul.

De asemenea, stratul de zăpadă depus în Munţii Rodnei este de aproape 10 cm.

„Stratul de zăpadă măsura la staţia meteo Iezer (din Munţii Rodnei n.red.) până la 9 cm”, a mai precizat Dan Bucă.

Pe de altă parte, în Gorj, drumarii au stopat acţiunile de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în zonă fiind înregistrate lapoviţă şi ninsoare, dar şi vânt puternic, a declarat, joi, pentru Agerpres, conform sursei citate, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor.

Potrivit acestuia, între km 34 +800/59+800 de pe DN 67C se înregistrează viscol, gheaţă şi ceaţă, iar temperatura este de minus 5 grade Celsius.

„Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturi foarte scăzute, vânt puternic, angajaţii nu pot să intervină pentru continuarea acţiunilor de pe DN 67 C, pentru că se expun unui pericol real şi s-a luat decizia încetării pe sectorul periculos. Dacă vom putea în perioada aceasta să mai lucrăm, vom lucra la indicatoare sau la alte astfel de operaţiuni, dar acolo unde nu ne expunem unui pericol”, a precizat Cristi Tudor.

De asemenea, în Serbia, în zona muntoasă, Frușka Gora,a nins serios, peisajul fiind unul hibernal, nu de primăvară. Zona este în nord-estul Serbiei, la mai puțin de 200 de km de Timișoara.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE