joi, iunie 13, 2024
OPINIIIn memoriam Vadim

In memoriam Vadim

Omul politic și poetul Corneliu Vadim Tudor a trecut la cele veșnice la 14 septembrie 2015. Avea 65 de ani și a fost înmormântat în cimitirul Ghencea Civil, acolo unde, are un loc de veci deosebit de frumos amenajat și întreținut.

Vadim a compus și această poezie:

Marea Umilință

Ferice, dar, de voi, prieteni morţi
Că nu vedeţi cum ni se sparge ţara
Cum lupii trag cămaşa ei la sorţi
Şi-n iarnă ni se schimbă primăvara.

Eu pe-ntuneric scriu acest poem
Nişte nemernici iar ne-au stins lumina
Pe cine să înjur sau să blestem
Cînd noi, românii, purtăm toată vina?

Şi gazele, ca mîine, s-or opri
Pe urmă vom bea apă ruginie
Trăim calvarul ăsta zi de zi
Drum bun spre Evul Mediu, Românie!

Nici n-ai unde să suni, toţi se ascund
Eşti prizonierul neamurilor proaste
La Primărie? Eşti prea rupt în fund!
La Minister? Te bate la trei coaste!

Nici o instanţă nu te bagă-n seamă
Nici nu exişti, tu, cetăţean de rînd
Ţesutul societăţii se destramă
Iar statul e doar un vampir flămînd.

Tu nu mai ştii ce-i aia „trai decent”
În beznă stai, te speli cu apă rece
Mai cald e-afară ca-n apartament
Exterminaţi sîntem, din zece-n zece.

Îmi beau cafeaua trist şi gînditor
Nu mai fumez, dar viciul tot mă muşcă
Regret profund că sînt doar scriitor
Aş da stiloul astăzi pe o puşcă.

Aprind o lumînare şi mă văd
În casa scundă, a copilăriei
Cînd vijelia-n pomi făcea prăpăd
Dar îngeri zdraveni ţineau piept urgiei.

Însă atunci era după război
Rănită era ţara, şi datoare –
Acum, ea este pradă la strigoi
Şi sclava unei Mafii-ngrozitoare.

Am dat lumina, gazele şi apa
Pe mîna unor mercenari străini
Zic că-s prieteni, dar ne sapă groapa
Scot bani din piatră seacă şi din spini.

Nu ne putem gospodări în viaţă?
Ajuns-am un popor de retardaţi?
Atunci e clar: scuipaţi-ne în faţă!
Ne place să fim viermi? Să fim călcaţi!

Umilitoare e această stare
Să nu mai ai nimic în ţara ta
Să vezi cum ultima redută moare
Şi să te rogi de moarte să te ia.

Eu vă invidiez, amici plecaţi
În altă lume, unde e lumină
Acolo sînteţi, toţi, surori şi fraţi
Şi beţi nectar, nu apă cu rugină.

V-a luat la vreme Dumnezeu la cer
Eu văd în asta, poate, o răsplată
El v-a ferit de acest timp mizer
Cînd ţara noastră e crucificată.

Cînd lumea plînge-n pumni şi n-are bani
Nici de mîncare, sau medicamente
În timp ce politrucii talibani
Fac şi desfac Guverne, Parlamente.

E un dezastru grav şi general
Mai jos de-atîta chiar că nu se poate
Mai bine-n groapă decît la canal
Şi cred că doar războiul mondial
Ne poate vindeca de laşitate!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  • Problema lui principala nu e ca ii dedica ode lui Ceausescu, ci ca s-a lasat folosit pentru a compromite ideea nationala dupa 1990 prin caricaturizare, exagerari isterice si vulgaritate de stadion.

 1. C. V. Tudor nu este un om pe care sa-l regretam. A fost un personaj toxic si de rau augur pentru nationalismul romanesc. PRM a fost creatia lui Silviu Brucan, la fel ca FSN. Scopul a fost impiedicarea renasterii politicii si culturii interbelice. Pentru sabotarea culturii si a renasterii generatiei 27 a fost creat Grupul pentru Dialog Social, dupa ideile lui Brucan, care le dicta directive lui Liiceanu, Plesu si restul gastii (cum se observa din celebrele poze care ne-au ramas din epoca). Pentru sabotarea dezvoltarii unei miscari nationaliste si suveraniste autentice a fost creat PRM a carui conducere a fost incurajata sa se compromita printr-o retorica isterica si exagerata. Discursul pasunist, dacist si national-socialismul prafuit al lui Ceausescu au fost promovate ca alternative la occidetalizarea agresiva si distrugerea economiei si culturii nationale.
  Ca sa compromiti o miscare politica sau o idee e destul sa le exagerezi pana la caricaturizare. Adevarul e cel mai in siguranta in gura unui nebun. Vedeti personajul nebunului din piesa lui Shakespeare Regele Lear. Vadim urla ca “nu ne vindem tara” si lumea radea de el. In ultimii ani populatia s-a trezit la realitate si a inceput sa inteleaga ca economia lui Ceausescu a fost distrusa premeditat pentru a transforma tara intr-o colonie a corporatiilor transnationale.
  Daca vrei sa compromiti religia, ii bagi pe fundamentalisti la inaintare, il pui pe Becali sa urle la TV ca occidentul e “lucrarea dracului” si lumea se va oripila de “crestinii medievli” iubind si mai mult occidentul. Intelegeti logica? Se lucreaza cu psihologia inversa.
  Dupa ce Vadim si Funar au disparut din peisajul politic, discursul nationalist si suveranist a inceput sa-si revina, devenind mai articulat si mai echilibrat. Mult mai multa lume a devenit receptiva fata de identitatea nationala si nationalism in contextul in care nu mai erau prezente aceste sperietori nevrotice si rupte de realitate. Daca Vadim ar fi fost in continuare prezent la TV nu am fi avut in statistici 60% electorat suveranist. In prezent Sosoaca e un personaj toxic care il copiaza pe Vadim. AUR a crescut in sondaje si datorita faptului ca au un discurs echilibrat si realist, fara derapaje isterice si vulgaritati retorice.

  • Nationalisti au fost cei care s-au opus guvernelor despotice impuse de SUA in America de Sud ori de rusi aici. Luptatori pentru libertate, nu teroristi de dreapta ori de stanga, cu foarte rare exceptii.
   Vadim a fost un lingau al sistemului, si un pion al securitatii la fel ca si AUR. De asta nu vor ajunge vreodata la guvernare aceste partide – interesele politice si economice ale Romaniei sunt 99% legate de cele ale Europei apusene.

   • Informatia ca AUR e un pion al securitatii e un fake news lansat de Sosoaca si de propaganda globalista. Sunt dovezi clare, fara putinta de tagada ca AUR are relatii cu Partidul Republican si cu Trump si cu partidele suveraniste din Europa. Hai sa nu mai promovam fake newsuri ieftine.
    Interesele politice si economice ale Romaniei nu sunt legate de Europa occidentala, ci de toate tarile de pe glob cu care putem avea relatii decente. E fundamental sa intram in OCDE.

 2. UNDE a „compus” CVT „ȘI” această poezie, d-le Clem (interesant nume; prin Transilvania parcă se mai termină numele în consoane) ? Dvs. unde ați găsit-o ?

  Cu cine se „luptă” CVT în acest text ? Cu … Democrația ? Cu „Statul de Drept” ? Cu „Piața Liberă” ? Cine este „Mafia” ? PCR-ul (cel oficial, nu acronimul iubit de Democrație) ?

  Cât de departe către stânga era CVT ? Dar … dvs. ? (Despre Democrație ce ați știut ? Și când ?)

  P.S.

  Cum i-a plăcut lui CVT Învățământul „ca afară” importat de Democrație în România, despre care escroci ai „Republicii” lui CTP ne spun că habarnistul popor l-ar vrea și la noi ? Despre Învățământ scriu sensibilii neamului vreun rând ? Că nu pot spune că nu i-ar ajuta mintea!

  https://republica.ro/stimati-parinti-si-bunici-daca-puneti-umarul-la-evaziunea-fiscala-si-munca-la-negru-nu-puteti-avea-pretentia

  P.P.S.

  Un coleg refugiat în jurnalism mi-a arătat cum își înșală presa liberă propriii cititori:

  https://www.youtube.com/watch?v=Qt2AuVQKpq0

  Nu vrea să le spună că fenomenul nu este localizat doar într-o țară – nici cine are puterea să îl forțeze practic peste tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE