joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEMitropolitul Basarabiei, IPS Petru, discurs manifest pro-familie: E nevoie de crearea de...

Mitropolitul Basarabiei, IPS Petru, discurs manifest pro-familie: E nevoie de crearea de instituții care să promoveze o viziune corectă asupra persoanei umane, a vieții conjugale și familiale

Înalt Presfințitul Petru (IPS Petru) a susținut săptămâna trecută un discurs emoționant și inspirațional despre familie și în special, despre importanța copiilor. Prilejul a fost Pastorala de Nașterea Domnului, sărbătorită vineri, 7 ianuarie.

Mitropolitul Petru a subliniat problemele cu care se confruntă în prezent umanitatea. Potrivit acestuia, societățile contemporane au nevoie de modele puternice, pentru a duce la îndeplinire învățăturile creștin-ortodoxe.

„(…) De aceea este atât de importantă construirea unei culturi a vieții: crearea de modele culturale care să sublinieze măreția și demnitatea vieții umane; crearea de instituții științifice și educaționale care să promoveze o viziune corectă asupra persoanei umane, a vieții conjugale și familiale; crearea de medii care să întruchipeze în practica vieții cotidiene iubirea milostivă pe care Dumnezeu o dăruiește fiecărei persoane, mai ales celor suferinzi, celor slabi și săracilor nenăscuți”, a declarat preotul, potrivit Basilica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

IPS Petru: „Nimeni nu poate fi exclus din marea familie umană”

IPS Petru a vorbit și despre copiii nenăscuți, un subiect sensibil la nivelul României, dar mai ales în statele occidentale.

„A învățat prin cuvinte și fapte că nimeni nu poate fi exclus din marea familie umană, că nimeni nu poate fi lăsat la marginea societății. Dacă Biserica apără viața nenăscută, este pentru că ea privește cu dragoste fiecare femeie care trebuie să nască”, a mai transmis IPS Petru.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Astfel, prin discursul despre copiii nenăscuți, reprezentantul BOR a realizat o analogie cu privire la învățăturile din Evanghelie, prin care se amintește despre „dreptul la viață”.

„Biserica, atunci când apără dreptul la viață, face apel la un nivel mai larg, la un nivel universal care îi obligă pe toți oamenii. Dreptul la viață nu este o chestiune de ideologie, nu este doar un drept religios, este un drept al omului, cel mai fundamental drept al omului!” a subliniat ierarhul, potrivit sursei citate.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate